7 maj 2015

Nässelsoppa med chili

I går blev det en förmiddagspromenad med nässelplockning och en lunchutflykt med grannen. Vi besökte en nyöppnad plantskola, åt lunch och plockade gullvivor i en hästhage. Underbart väder med varm vind. Det behövdes efter nattens hällregn – grannens trädgård börjar bli misstänkt lik en risplantering.

På kvällen kokade jag soppa på nässlorna och kryddade med kinesisk gräslök och hemgjort chilipulver. Så gott!

Och så i skymningen ägnade jag någon timma åt ogräsrensning. Också härligt. Fast mindre härlig att jag hittade två sniglar – de var mörkare än mördarsniglar, men lika klistriga i slemmet så vi tog det säkra före det osäkra.

Efter jobbet i dag blir det nog en tur ut i skog och mark för att plocka ramslök. Är så sugen!

6 kommentarer:

Zäta sa...

Jag dödade också årets första två mördarsniglar i går (och några åkersniglar och snäckor strök också med).

Man får ta det onda med det goda ;-)

lavendia sa...

Usch för sniglarna.
Nässelsoppa med sting av chili. Det ska provas. För tillfället bakar jag knäckebröd på löpande band med chilisting. Jag har haft med mig då jag varit borta och folk verkar ha tycket om det.
Det var någon för flera år sedan som tillredde sniglarna (de förhatliga), men det blev tyst om det sedan. Lever han kanske inte längre? / Britt

Rost och rädisor sa...

Gott med nässlesoppa för att inte tala om ramslök. Vilken lyx att kunna plocka vild.
Du undrade över pionstödet. Jag tog sly och böjde över plantan, fem åt vardera hållet. Sen band jag ihop med snöre. Vill man vara riktigt snitsig gör man knutarna också av sly, men jag hade bråttom. Lycka till!
/Anette

Anonym sa...

Nässelsoppa är så gott! Här i Wales har de flesta nässlor blivit för stora för att koka soppa av, men några tallrikar har det blivit tidigare.
Hoppas du får en solig och varm vårhelg!

Evas Kvarnaro sa...

Tack för det goda receptet, den soppan ska jag göra till Jennie (barnbarn)
som är gravid och har fått dåligt blodvärde. Bättre med äkta järn än dessa piller tycker jag.

Må väl/ Eva

Anita sa...

Jag upptäckte igår att vi hade väldigt mycket nässlor på ett ställe. Funderade på att plocka bladen och göra en soppa. Din ser ljuvlig ut.

Urk, har du hittat de första mördarsniglarna. Jag letade här om dagen men hittade inga ... ännu. Men jag vet att dom ligger och lurar någonstans.

Kram Anita