9 april 2018

Snart kan jag skörda ramslök

Det är nära nu. Snart kan jag skörda ramslök. Det här ståndet har jag haft i flera år. Förra året stoppade jag ner massor av små lökar i en pallkrage som bottnades med kalksten. Några har tittat upp där också. Hoppas att fler ska ha överlevt förra vårens torka. Att bli självförsörjande på ramslök vore verkligen inte dumt.

4 kommentarer:

Anita sa...

Mmmm ... ramslök! Gott och vackert att titta på. När jag varit på trädgårdsresa i England har jag sett massor med ramslök. Alldeles vitt som våra vitsippsbackar om våren. Hoppas dina kommer att trivas och föröka sig.

Ha en fin vecka!
Kram Anita

Carina sa...

Självförsörjande är och låter gott! Kanske blir så här också om ett tag. Ramslöken måste följt med en hosta jag köpte och jag är bara glad. Och idag hade första fröt av Chilin 'Sumher' grott :)

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Ramslök är sååå gott! Brukar plocka lite när jag är ute på promenader, växer vilt här. Ska nog testa att odla lite själv framöver...bra tips :)
Våren rullar på i sakta mak, frostiga vindar här idag, burr.
Kram från Titti

Meta sa...

Vad härligt hos mig har jag inte sett nåt än men de står i skuggan och all snö är inte borta. Vill ha i år för nu är smöret slut och jag har hittat en hel del fina recept som jag vill testa.
Ha det gott
Kram Meta