11 mars 2018

Årets första sockerärt


Glad och förvånad. Jag hade nog inte riktigt trott att det skulle gå att odla sockerärter i vinterträdgården så här tidigt, men min lilla krukväxt stormtrivs och levererar. Det här är en noorman.

Jag är inte jätteförtjust i den sorten, men det var den som fanns hemma. Så fort fröerna från Runåbergs landar i brevlådan ska jag testa två andra sorter som ska vara goda: engelsk sabel och carouby de Mausasnne. Det ska bli väldigt spännande att se om de är godare eller om jag ska fortsätta att satsa på sugar snap i stället för vanliga sockerärter.

Vilken är din favorit?

5 kommentarer:

Charlotta sa...

Så vacker och skir och framför allt grön.
Här odlas inget ännu, jag förstår inte att snön inte vill ge sig. Men ikväll har de lovat regn och jag tror faktiskt att jag ser fram emot det för en gångs skull. ;)

Ha det gott!

Carina sa...

Sugar snap har nästan fullständigt konkurrerat ut sockerärtor hos mig. Men jag kommer inte ihåg sortnamnen jag har. Berätta gärna vad du tycte om sorterna för dem har jag inte odlat.

Tar jättegärna fröer av chilin om du har. Men skulle du så några nu eller ska jag vänta till nästa år? Ska se om jag hittar en mailadress till dig :)

Kram, Carina

Carina sa...

Hej igen... hittar ingen mailadress så du får gärna maila mig på clind2@hotmail.com

Meta sa...

Men nu var det länge sedan är så usel på datorn just nu får ont i ögonen, borde nog gå till optikern kanske. Härligt med dina ärtor kul att det går. trodde nog inte heller att det skulle gå.
Ha det gott och njut snart är det vår.
Kram Meta

Anita sa...

Vackert med den skira grönskan. Suger snap, eller som det står på fröpåsen, brytsockerärt, brukar det mest bli för mig. I år ska jag pröva en sort som ska passa att odla i kruka, 'Tom Thump'. Och så har jag en favorit jag odlar varje år 'Delikett'.

Kram Anita