8 maj 2016

Vilket sommarväder


Vilken vecka! Från magsjuk till badbrud.

I dag råddade jag om i växthuset och bar ut en hel del från vinterträdgården. Det ska bli så skönt att inte behöva trängas med chili- och paprikaplantor där inne. Dessutom satte jag upp tomatspiralerna och band upp mina sugarsnaps. Även en stor fuchsia fick följa med ut samt min tomat whippersnapper. Jag såg egentligen inte alls fram emot att greja i växthuset, men det var väldigt trevligt att jobba med en riktigt bra cd-deckare i bakgrunden. Hoppas nu bara inte att växterna dör av värmeslag i veckan.


Maken ägnade sig främst åt att laga bryggan som isen tryckte sönder i vintras. I eftermiddag lyckades vi och våra två grannfamiljer tränga ihop oss på den lilla ytterbryggan. 17 grader i vattnet – och då ända nere vid botten på knädjup. Jag åkte hem för att hämta schampo och tvättkräm. Härligt att få bada i sjön i stället för att ställa sig i duschen! Hoppas på mer bad efter jobbet i morgon. Då kanske det till och med är 18 grader. Senast jag badade var det is tre meter ifrån kanten.

5 kommentarer:

Meta sa...

JA då sommar är det här med. det mesta har flyttat ut här så skönt att slippa bära ut och in varje dag. Kan ju hända att det blir kallt någon natt senare då får jag väl bära in eller täcka över. nej huamej inte kan man bada i sån dålig värme. Burr jag fryser av bara tanken( är nog en badkruka).
Ha nu en fortsatt fin vecka i solen.Bäst att njuta så länge det varar
Kram Meta

lavendia sa...

Magsjuk vill jag inte vara, men heller ingen badbrud.
Greja i växthuset skulle jag välja. Hoppas att det man satt ut, kommer att klara sig bra. Det är ju lätt att tro att det är sommar. / Britt

Snäckskalsdalen. sa...

Skönt att magsjukan försvann och att du kunde vara ute och njuta av det fina vädret som vi fick! Men bada nu, är du tossig!!!! Usch, nej, alldeles för kallt, jag vill inte ha nån skillnad i temperatur på elementen när jag ska bada!
Kram

Anonym sa...

Bra att du blev av med magsjukan, inte roligt!
Det verkar som vintern har övergått i sommar i Sverige! Njut!

Snäckskalsdalen. sa...

Svar på frågor!!!
Nej, vi ser inte sjön från huset, men från tomten om vi går längst ut, så att säga. Ingen av oss tycker om blåst så vi byggde huset utan havsutsikt.
Jo, jag gör dubbel filodeg, med lite smält smör emellan, skär ut rutor, lägger på grönsaker och vad jag nu har, rullar ihop som en cigarr och klistrar ihop vid sidorna med vatten, lägger på plåt och sen penslar jag med ägg och strör på sesamfrön och in i ugnen i 175 grader i kanske 25-30 minuter. That's it. Himla gott!