24 mars 2016

Mr Wren är blek om nosen


Förra våren fick jag tre sticklingar av Mr Wren när jag intervjuade en pelargonentusiast. Hon förvarnade mig om att det skulle dröja rejält med blomningen och det stämde – pelargonen började inte blomma förrän nu i februari.

Jag upptäckte att den blommade efter att ha blivit påmind om Mr Wren av Lavendia. Hon visade pelargonen på sin blogg och jag rusade ut i boden för att se om min hade överlevt.

Jodå, den levde och blommade för fullt. Men inte alls med lika intensiv färg som på Lavendias bild. Jag tror att det är lysrörsljuset som inte är tillräckligt. Har märkt att några rosa pelargoner för tillfället blommar i vitt.

Så i fredags tog jag bort alla torra löv, fyllde på med lite mer jord och ställde blomman i vinterträdgården. Det ska bli väldigt intressant att se om den ändrar färg redan på de blommor som finns, eller om jag måste vänta på att blivande knoppar ska slå ut.

4 kommentarer:

Meta sa...

Det är en fin och lite rolig pelargon tycker jag.Står i mitt fönster med men blomma inte. Jag har klippt ner den för den blir gärna ranglig tycker jag. Din ser mer öd ut än den jag har, Kan det bero på vattnet och jorden??
Ha nu en fin och skön Påskhelg
Kram Meta

Zäta sa...

På bloggbilden ser den väldigt fin och färgglad ut i alla fall!

Glad Påsk!

lavendia sa...

Åh, du har en sådan. Min har gått hädan. Men det ska nog bli en ny Mr. Får han bara litet sol på nosen, så kommer han nog få litet färg. Jag minns inte hur det var med min herre.
Jag var nyss på Plantagen och såg att de hade sticklingar av lila snöflinga. Glad påsk! / Britt

Carina sa...

Vilken härlig upptäckt! Tyvärr tror jag de flesta av mina 'roligare' pelargoner dött i vinter...

Glad Påsk! Carina