20 september 2015

En underbar dag


Vilken härlig dag! Jag jobbade i går när det var blåsigt ute och i dag har jag läst böcker. Jag började i sängen med ungdomsboken ”Hjärta av damm” som en före detta kursare från universitetet har skrivit. Har snart plöjt alla hennes böcker och är så imponerad. Hoppas att hon snart kommer med en ny. Jag läste ut boken i hängmattan och gick sedan över till Mary Willis Walkers bok ”Det röda skriket”. Hade slutet kvar sedan tidigare. När solen gick i moln framåt eftermiddagen blev det Isabel Allendes nya bok ”Amandas gåta” i vinterträdgården. Hann även med ett par tupplurar. Så skönt! Älskar sådana här dagar, men jag måste medge att jag blir lite luddig i hjärnan av allt vilande.

Som tur är gick jag ut för att plocka en bukett blommor att ta med till skrivbordet i morgon och blev kvar i trädgården ett bra tag. Satte flera pelargonsticklingar i större krukor, tog nya sticklingar och planterade om små plantor. Dessutom hann jag rensa lite, diska krukor och bekämpa en och annan bladlus. Nu känns det mycket bättre i huvudet och jag är utvilad och redo för en ny arbetsvecka.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Så fint och prydligt det ser ut! Men lite förvånad är jag...hur kunde du missa att bada idag när det var sååå skönt! Jag blev verkligen glad och uppfriskad av badet! Kram Lotta

Meta sa...

Det är verkligen en befrielse att vara med händerna i jorden och pyssla. Här har solen också lyst och en skogsvända blev det så skönt. Hur gjorde du när du torkade dina druvor. blev de bra?? mina blev inte alls goda undrar om jag skulle ha gjort på annat sätt.
Ha det gott
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Å, vad skönt det låter med läsdag i soffan! Själv har jag stått på skördemässa och det är alltid roligt men slitsamt.
Du undrade över min trädgårdsskiss. Det är en egen akvarell.
Ha en go vecka
Anette

Zäta sa...

Jag tror kroppen mår bra av ordentliga vilodagar, även om knoppen har svårt att förstå att det är okej att pausa.

Själv var jag på Liseberg i går. Jag är inte så förtjust i att åka en massa och nöjde mig med Balder och Helix. Resten av tiden strosade jag runt och tittade på folk, planteringar och skrattade tillsammans med familjen. Hjärnan fick en ordentlig paus för jag tänkte inte på något annat än det jag hade runtomkring mig.

Ha en riktigt skön vecka!

Jenny sa...

Vad underbart att ha en läsdag så där. Förr kunde jag ligga i timmar och bara läsa i en bok, men nu är det som att jag inte har ro till några långläsningar. Fast jag läser periodvis mycket ändå.