15 juli 2012

Om och om igen

Jag är riktigt förvånad över mig själv. Jag har alltid suckat lite när jag läst om att man verkligen ska utnyttja jorden och se till att få så många skördar per säsong som möjligt. Att jag har suckat beror nog på att jag varit lite avundsjuk på dem som orkar och lite besviken på mig själv och min lathet. Men i år har jag visst utan att tänka på det börjat göra på det sättet. Först med rödbetorna, som jag skrev om i går. Och nu med morötterna. Ena pallkragen med morötter sådde jag den 28 december förra året. Helt knäppt, men det var fantastiskt soligt och varmt och härligt den dagen. De morötterna är färdiga för skörd nu. För några veckor sedan, när jag insåg att det nästan var dags att skörda morötter, började jag så nya morotsfröer i raderna mellan de nästan fullvuxna. Och i förrgår när jag drog upp morötter, var jag genast där och stoppade ner nya frön där de uppdragna gamla växt. Precis som med rödbetorna ska det bli mycket spännande att se resultatet.

3 kommentarer:

Veronica sa...

Men såklart man borde göra så!! Jag ska nog ta och sätta lite nya frön jag oxå...de borde ju hinna komma för det är flera månader kvar av sommaren och får vi varm höst så kan man ju skörda fram till november :)

//Veronica

Lotta sa...

Det låter ju himla bra, men får inte du mask i dina morötter???Det får jag om jag inte snabbar mig på att skörda dem... "din chili" har satt fart nu!
Kram Lotta

LINDA sa...

Jag hoppas verkligen att hösten blir lång och varm. Med tanke på senaste årens höstar, så tycker jag att oktober är det nya september :)

Nej, jag får inte mask i morötterna. Kanske beror det på att jag har fiberduk över landet. Här har både chilisar och paprikor satt fart. Den som du också har pryds nu av avlånga frukter.

Trevlig kväll!
//Linda