18 februari 2021

Gurkorna har börjat blomma

Jag vill så gärna komma igång med bloggandet igen, men det får börja så här med ett och annat inlägg. Jag befinner mig mitt i ett nytt bokmanus och tänker vara färdig med det när vårsolen och de ljumma vindarna kommer. Sent i höstas kom min fjärde bok ”Vinterträdgårdens hemlighet”.

Den utspelar sig på min favoritplantskola, så den kändes extra rolig att skriva. Jag lånade plantskoleägaren till en av mina karaktärer. Jag snodde hans knävelborrar (nu bortrakade) och gjorde dubbelnamn av hans andra- och tredjenamn samt gjorde honom 40 år äldre.
Men här hemma är det inte bara en ny bok som växer fram, utan även mina odlingar. I dag har jag bundit upp gurkorna som har börjat blomma. Det är så fint när man kan se små borstiga fruktämnen. Tänk om jag kan få smaka den första gurkan redan i mars!

2 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Hej Linda!
Så kul att se ett inlägg från dig. Det vore härligt om du kom igång med bloggandet igen men förstår att det är mycket nu, i synnerhet som du just håller på med ett nytt bokmanus. Grattis till din förra bok. Visst är det väl fortfarande ungdomsböcker du skriver?
Annars ser det som vanligt härligt ut i er vinterträdgård. Låter mysigt med gurkorna. Jag har sått mina chili och paprika för en knapp vecka sedan och nu börjar dom titta upp. Snart dags att ställa dom ljusare och svalare. Dom har stått över ett element när det varit som kallast och verkligen haft det varmt och gott. Det har nog gjort att dom grott snabbare också.

Ha det så bra Linda! Lyckat till med det nya bokmanuset och så hoppas jag du får smaka på första gurkan redan när marssolens strålar börja titta in i ert uterum.

Varma kramar
Anita

HWIT BLOGG sa...

Härligt inlägg och ja tiden får bli som den blir, eller hur? Spännande med ny bok också...
Jag ligger efter med odlandet och alla fröer inser jag!
Ha nu en fin söndag!
Kram från Titti