21 juli 2018

En god gubbe

Min snälla granne har varit hos en jordgubbsodlare i dag och passade på att handla åt mig också. Så snällt! De senaste gångerna vi har handlat har sorten hetat Malvina. Det är riktigt mörk gubbe som smakar väldigt gott. Den börjar faktiskt segla upp som favorit något snäpp efter korona. Jag tror faktiskt att jag ska försöka hitta plantor till den här sorten.

3 kommentarer:

Carina sa...

Spännande! Och tack för tipset. Tycker många jordgubbssorter som haussas är ganska tråkiga när jag smakar dem.

Kram, Carina

Charlotta sa...

Fniss, tänker på våra jordgubbar har vi "ärvt" från min mammas koloni för 25 år sedan. Vet inte vad den heter men de är knappt större än smultronen (som i och för sig brukar vara nästan som jordgubbar om det är bra år...) I år köpte vi några nya plantor, bara för att blommorna var rosa. Undrar om de kommer att smaka bra. Det tänkte vi inte på, jag hoppas att de smakar egenodlat, då brukar det alltid bli extra gott. :)

Ang blomstermoroten jag odlat upp från frö är 'Dara'. Det blev bara 4 blommande plantor av en påse som jag sådde förra sommaren. Men så är jag inte särskilt bra på att dra upp från frö. Du lyckas säkert mycket bättre.

Ha det gott ♥

World of Animals, Inc sa...

Did you grow this strawberry yourself? Looks so delicious. Strawberries are my favorite snack in the summer time, thanks for the share. Hope you had a wonderful rest of your week. Keep up the post!
World of Animals