8 juni 2018

Försummad trädgård


Oj, så länge sedan det var jag grejade i trädgården. I alla fall så där på riktigt.

De senaste veckorna har trädgården varit lika het och torr som en öken. Det har inte gått att greja i solen. Ett och annat ogräs har dragits upp på ställen där skuggan har dröjt sig kvar. I övrigt har inget blivit gjort.

I tisdags kväll när jag gick in i växthuset insåg jag att det höll på att förvandlas till en djungel. Vinrankan sträckte ut sig som en bläckfisk och försökte ta över allt ledigt utrymme. Tomaterna gjorde sitt bästa för att skicka ut enorma sidoskott och gurkorna kröp ihop mot jorden och gömde sin frukt.

I går förmiddag när det ännu var skapligt svalt gick jag dit med sekatör och snören att bina upp plantor med. Det tog sin stund, men när jag var färdig kändes det så trevligt att vi till och med åt middag där inne.

I dag är ökenhettan tillbaka, men om prognosen för nästa vecka stämmer så ska det bli lite svalare, lite molnigare och – hoppas, hoppas, hoppas – kanske en och annan droppe regn.

2 kommentarer:

Carina sa...

Mmmm... jag har också kollat in de där dropparna och jag till och med hoppas att de tagit i i underkant :)

Skönt att du fick gjort något i varje fall. Jag har knappt lyft ett finger sen jag kom hem. Har varken haft lust eller ork. Men hoppas det blir bättre till veckan som kommer.

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Ja igår gjorde jag ett ryck och röjde lite med sågen! Välbehövligt men ack så jobbigt. Idag mulet så kanske det kommer några regndroppar också...hoppas. Men annars är vädret helt ljuvligt om bara myggorna kunde dra :)
Kram från Titti