12 april 2018

Nu är det pelargoneras tur


Så där. Nu befinner sig sådderna i värmetunnlarna i växthuset.

Fast bordet i vinterträdgården är inte tomt. Nej, nu tillhör det pelargonerna. Jag planterade om de flesta när jag tog in dem i höstas och i dag har jag klippt ner dem ordentligt. Lite sent kanske, men jag tror ändå att de ska hinna bli riktigt fina tills det är dags för uteliv på riktigt.

Även fuchsiorna har klippts och ställts fram i ljus och värme. Till slut tog jag även itu med dahliaknölarna som jag inte kunde motstå när jag såg att de reades ut för några veckor sedan.

Tror faktiskt att jag har en riktigt god och blommig sommar att se fram emot.

3 kommentarer:

Anita sa...

Jag är också sen med nedklippningen i år av mina pelargoner, klippte de senaste här om dagen. Men jag vet att dom växer till sig snabbt bara dom kommer igång. Och det gör dom säkert snart, det börjar ju bli riktigt varmt och gott i uterummet nu och dessutom blir det ju ljusare för var dag som går.

I år var det väldigt nära att jag köpte dahlior på trädgårdsmässan, stod och höll i dom men så la jag tillbaka dom. Vet inte riktigt var jag ska ha dom. Men sugen är jag så nästa år måste det bli av ... och man kan ju faktiskt ha dom i kruka.

Det låter onekligen som om du kommer att få en riktigt god och blommig sommar :)
Ha en fin helg!

Kram Anita

HWIT BLOGG sa...

Jag är också sen - med ALLT! Men det får bli så i vår, man kan ju inte hinna med allt...
Ha en finfin helg nu!
Kram från Titti

Anonym sa...

Pelargoner är tåliga ´ varelser` . Jag upptäckte rotlöss i höstas. Slängde pellisar efter att först ta skott. Så nu börjar jag om från början . Som plåster på såren skickade jag efter tio st nya dahlior . Ser framemot att få smycka krukor med dahlior . Ju fler man klipper som snitt desto mer blommar dom. Så, ladda för dahlior du.
Lycka till
Växthälsningar från Maj-Britt