1 oktober 2017

Slökok och trädgårdspåt


Grejade med pelargoner en stor del av dagen i går. Tog bort allt som var fult och ansade där det behöves. De får stå ute ett tag till, men nu är de redo för övervintring och behöver inte (förhoppningsvis) inte jobbas med när de ställs in i boden.

Nu är slökokaren är fylld med ingredienser till en boeuf bourguignon som är klar om åtta timmar. Ska bli smakigt efter ännu en solig dag med trädgårdspåt.

4 kommentarer:

Anita sa...

Åh, en mustig höstgryta! Som jag blir sugen på boeuf bourguignon. Men det blir nog några veckor bort. Idag blir det rotmos och fläskkorv.

Skönt att ha pelargonerna fixade kan jag tänka. Jag måste börja förbereda allt jag ska ha in i uterummet. Men förstå måste det (uterummet) skrubbas så att ingen ohyra sitter och lurar.

Ha en skön söndag och smaklig måltid framåt eftermiddagen när slökokaren gjort sitt!

Kram Anita

HWIT BLOGG sa...

Perfekt med en slökokare :)
Ha den bästa av söndagar nu...
Höstkram från Titti

Rost och rädisor sa...

Låter ju praktiskt med en slökokare. Kan tänka mig att det blir fantastiska aromer. Här kämpar pelargonerna på. De ska få hänga med över helgen sen blir det invintring i garaget. Taniga och fula efter solfattig sommar.
Kram
/Aentte

Carina sa...

Tog in några av pelargonerna men de är redan fulare än de som står kvar ute. Vet inte om jag ska ta och ställa de i garaget istället... Pelargoner är nog svårast av allt att övervintra tycker jag.

Slökokare lät praktiskt och grytor är ju underbart gott!

Kram, Carina