29 oktober 2017

Chilin mår bra igen

I mitten av juli skrev jag om min bellaforma-chili som inte kändes helt pigg. Efter inlägget fick den större kruka, ny jord och näring. Den har det fortfarande rätt tufft, eftersom det fortfarande blir riktigt hett i vinterträdgården. Nu är den dock mycket finare och full av härliga chilifrukter.

8 kommentarer:

Carina sa...

Men så skönt att det gav resultat och att den sköter sig :) Jag har försökt odla chili ute men det fungerar för dåligt. Nu tänker jag vänta till jag har ett vettigt ställe att odla de på :)

Kram, Carina

Anita sa...

Men så fin den ser ut. Vilka fina små frukter. Så glad jag är att den hämtade upp sig. Kanske du kan ställa ut den under de hetaste dagarna nästa sommar.

Du skrev några frågor hos mig om mina amaryllisar. Jag har svarat men "klistrar in" svaret här också så jag vet att du ser det.

Ha en fin söndag kväll!

Kram Anita

Och här är vad jag skrev ...

Det är ju några år sedan jag drog upp egna amaryllisar nu men nu var det dags kände jag. Jag tror det kommer att fungera lika bra som du gjort/gör med Apple Blossom. Jag kommer också att få igång lökarna inomhus i värmen och sedan ställa ut dom i uterummet för att dom inte ska ränna iväg. Jag har skickat efter mina på odla.nu.

Intressant med dom du har haft i rabatten i sommar. Jag har ju aldrig sparat mina så jag vet inte när man ska plantera dom men om det vore jag skulle jag nog pröva redan nu i och med att dom ser så fina ut. Kanske dom kommer att blomma till jul, annars kommer dom nog att blomma i vår. Hoppas du följer dom på din blogg. Låter spännande.

Charlotta sa...

Jag har aldrig hoppat på chili-trenden. Avskyr stark mat det är varför jag värjer mig mot odlandet. Men din chili är så fin, den påminner mig om en fuchsia full med knopp. :) :) :)

Den brandgula blomman i mitt inlägg är en fackellilja, högväxt och blommar normalt i augusti, men i år fick den ett ryck och sträckte upp en extra blomstängel i oktober. Underbart när växterna överraskar. Snart ska den täckas omsorgsfullt, så att den inte stryker med om det blir kall vinter.

Ha det gott!

Anonym sa...

Hej igen Linda,
jag fick försöka 8 (åtta!) gånger för att bevisa att jag inte är en robot... Ja, jag missade väl en kofångare på en av rutorna, men så trist av Blogger att ha detta elände. Jag har tappat lusten att kommentera hos de som har den där rutan, och i vanliga fall struntar jag i att kommentera om det krävs att bocka i robotrutorna. Men jag ville gärna svara på din fråga om vilken blomma det var hos mig och jag kämpade på. ;)
Vad ska vi göra för att få våra bloggar mer lättkommenterade?

Meta sa...

Vad bra att det finns bot för trötta och ledsna växter. Det där med chili har jag inte fastnat för än Gillar inte så där vidare heller.
Höst och kyla har kommit så det är väl bara att gilla läget
Ha nu en bra vecka
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Älskar chili! Det ska odlas massor av nya sorter nästa sommar :)
Kram från Titti

Evas Kvarnaro sa...

Så bra Linda att chilin blev pigg igen med lite omvårdnad m.m.
Snart dax för julkalendern, hi hi . .
Må gott / Eva

Lena i Wales sa...

Vad bra att lite omvårdnad hjälpte, precis som med människor.
Önskar dej en fin kväll!