10 juli 2017

Äntligen semster!


Som jag har längtat! I dag är första semestermorgonen. Sååå skönt! Ska nog börja med frukost i växthuset i sällskap av en ny bok. Därefter ska jag nog ta mig an de sex plantorna aloe vera som i snart två år har bott i pyttesmå krukor på den orimligt smala fönsterbrädan på mitt kontor. De ser inte så roliga ut eftersom det är ett rätt mörkt fönster. Fem veckor grönbete i en solig rabatt ska nog dock få fart på dem. Tror faktiskt att det ska få bli både före- och efterbild på dessa. Efter det får det nog bli sol och bad på bryggan en stund, för i morgon ska det regna, blixtra och dundra. I alla fall om man får tro SMHI. Regnet blir trädgården säkert mer än glad för.

2 kommentarer:

Carina sa...

Låter som en första semesterdag fylld med helt rätt och lagom många saker :) Hoppas ni fick regn... ..här kom en liten obetydlig skvätt om man får säga så. Kommer inte ihåg om jag svarat.. men visst undrade du om en växt i en bukett? Det var alpmartorn, Eryngium alpinum, som jag tog medan den var grön. Nu är alla riktigt stålblå fortfarande läckra men helt annorlunda.

Ha en härlig semester! Kram, Carina

Anita sa...

Grattis till första semesterveckan. Så dom spådde regn hos er igår. Här har det inte regnat på länge. Min trädgård behöver också vatten. Har ni också bevattningsförbud? Läste att grundvattennivån var väldigt låg i Östergötland också. Här kommer nog bevattningsförbudet att hålla i sig hela sommaren.

Ha det så bra och njuuuut av semestern!

Kram Anita