13 oktober 2016

En höstkompromiss


Älgjakten är i full gång och när jag tittar ut på alla färgglada löv tvingas jag inse att jag bara har en sak att vänta: kyla, kyla och mer kyla. Det är faktiskt jätteskönt. Jag stornjuter av att hösten är här. Men så är det det där med trädgården som ska tas om hand. Det är lite som när man var liten – det är jätteroligt att dra fram alla leksaker, men inte alls lika skojigt när de ska plockas in igen …


Och så vill jag inte riktigt. Pelargonerna är så fina nu. Det känns inte alls rätt att stoppa in dem i boden. I växthuset hänger det fortfarande vindruvor, gurkor och tomater från taket.


Jag har gått och fnulat på det här i några dagar och kommit fram till att det får bli en gyllene medelväg. Eftersom mina pelargoner aldrig vilar så ska jag passa på att plantera om dem och kanske klippa ner dem lite. Jag ska även spreja dem med en blandning av vatten, såpa, t-sprit och bikarbonat utifall att någon lus ligger och väntar på att få komma in i värmen.


Pelargonerna och de andra växterna i kruka får dock stå kvar ute tills det verkar bli köldrisk på allvar. Det är ju så trevligt att komma hem och se alla blommor som fortfarande står i vacker blom.

5 kommentarer:

Kristina Zettervall sa...

Tack för tipset om att spraya pelargonerna.
Det ska jag försöka komma ihåg tills jag tar in mina.

Evas Kvarnaro sa...

Tummen upp för dina fina pelargoner. Men jisses vilken stark blandning, jag däckar redan
hur ska då de 'dära' eventuella lössen må, de kanske dör tvärt, hi hi hi . . . .
Har aldrig hört eller läst om en sådan blandning, är det egen komponerad eller vad ?
Ja ja höst och vinter måste vi väl ha, för att vila upp sig med mera, men älskar dem inte allt.
När man försöker göra något av 'vikt' ute då rinner nästan 'stup i minuten',
äsch lika bra gå in i stugvärmen.
Ikväll blir det surströmmingsfest hos vänner, den årliga som vi väntar på.

Må fint/ Eva

Meta sa...

Ja du det är lite konstigt i år det är mycket som blommar än och det är grönt och fint i rabatterna man liksom inte vill ta bort det. Men idag har det minskat mycket här hos mig och säckarna har blivit fulla.
Så fin pelargon du har jag har bestämt mig för att lägga mina i påsarna nu för eftersom jag inte bor alla nätter här nu så kan de ju frysa och jag orkar inte bära ut och in varje gång jag åker hem
Ha det gott
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Gick i samma funderingar idag. Synd att klippa ner fullt blommande pelargoner. De får flytta in i växthuset men hänga med ett tag till.
Allt gott
/Anette

Rost och rädisor sa...

Gick i samma funderingar idag. Synd att klippa ner fullt blommande pelargoner. De får flytta in i växthuset men hänga med ett tag till.
Allt gott
/Anette