9 augusti 2016

Dramatiskt väder


Vilket dramatiskt väder det är nu Här har det stormat i ett par dagar och i måndags fick vinden tag i fågelburen som kraschade. Våra små har bott ute i kattgården i ett par veckor och verkar älska livet där ute, men nu har de fått komma in. Det får allt bli vindstilla och lite varmare igen innan jag låter de vara utomhus. Tack och lov så klarade sig fåglarna bra, även om mitt hjärta stannade ett tag innan jag hade fått rätt på de små liven. Gissar att de små också var rätt rädda, men de gaskade upp sig med en gång när de flyga in i sin gamla vanliga inomhusbur.

Jag har varit tapper och badat trots vågor som slår över bryggan, men i går fick jag avstå eftersom det inte var lämpligt att försöka ta sig ut på bryggan. Jag skulle så gärna vilja ha lite mer värme och solsken och stilla väder nu de sista dagarna av semestern. Är i alla fall glad att dahliorna jag frösådde i våras har växt sig så starka att vinden inte verkar rå på dem.

PS! Gissa förresten hur det ser ut i växthuset just nu. I går kväll var det knastertorrt och blåste hårt från sydväst samtidigt som bonden tröskade ... ibland skulle det vara skönt att inte ha automatisk ventilation där ute ...

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Vilken vacker bild du också har tagit! Jo som svar på din fråga är att den bilden är bara tagen med ett helt vanligt objektiv, lågt f-tal och sen inget mer...dock var ljuset bra den dagen! Den är inte redigerad, utan bara med mitt namn. Detta kanske inte var till mycket hjälp Linda men jag är så oteknisk så jag fotar "bara"...oftast samma grundinställningar MEN testa att fota "lågt", här satt jag nästan i åkern :)
Hoppas jag kunde hjälpa dig lite grann!
Kram från Titti

Carina sa...

Ja herregud vad det blåser... Vi var i Dalslands skogar igår och plockade blåbär, det var faktiskt rätt kallt. Tur att fåglarna klarade sig.

Du frågade om vintersallat... Den som kommer tillbaka varje år har bara vandrat in i trädgården. Men jag låter alltid några gå i frö. Den växer på min åker och i mammas grönsaksland. Runåbergs fröer har två sorter ekologiska frön. Ska pröva att så av dem sent i höst. För det är en skön känsla att plocka den tidigt på våren när inget annat grönt växer. Lycka till!

Carina

Meta sa...

Hahaha man kan inte värja sig för allt. Ja vet du vd jag vill ha lite bättre väder nu sol och sköna dagar skulle inte skada efter allt ostadigt och regnande.
Ha det gott i veckan
Kram Meta