2 november 2016

Luktärterna slår ut


Jag var väldigt sen med årets sådd av luktärter. Det var först i slutet av förra veckan som den första blomman slog ut. Den doftar ljuvligt och är så vacker. Nu har den fått sällskap av flera andra blommor i somriga färger.

Själv funderar jag på hur jag ska bära mig åt för att få njuta av dem så länge som möjligt med tanke på att det ska bli ordentligt med minus de kommande nätterna.

Från början var tanken att krukan skulle få flytta in i vinterträdgården, men jag undrar om inte chocken blir för stor från iskyla till inomhusvärme. Växthuset tror jag inte heller på, eftersom det blir väldigt kallt även där. Kanske skulle det fungera om jag lät den bo i övervintringsboden i några dagar och därefter flyttar in den i vinterträdgården.

Någon som har något smart tips?

***

Carina - om du ser det här - jag kommer inte åt din blogg 4Seasons by Carina. Får bara felmeddelanden när jag försöker klicka mig fram till den.

5 kommentarer:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Jag var också sen med de doftande ärtorna och det märks nu. Tyvärr har jag inga bra tips :( Nu är bloggen uppe igen. Jag har bytt webbhotell samtidigt som jag var på resa och det gick inte så smidigt som jag trott. Men i morse fick jag igång allt igen :) Tack för att du uppmärksammade...

Kram, Carina

The Swedish Wildflower sa...

Vad härligt att få njuta av luktärtens sköna doft in i november. Jag hoppas att du får behålla dem ett tag till och få njuta så länge det bara går. :) Här blommade luktärterna tills förra veckan. Då åt hjortarna upp dem. Vi är många som njuter av dem tydligen. :)

Sköt om dig kära Linda och ha det riktigt gott i november.♥

Kram Lotta

Meta sa...

Nja jag vet inte har nog inte provat har ju bara växthuset att ha mitt i och det är någon grad varmare än ute.
Lycka till
Ha ett gott slut på veckan
Kram Meta

Anita sa...

Luktärter i november, inte fel alls. En doft av sommar. Några smarta tips har jag inte men den skulle kanske trivas i vinterträdgården. Såg att du gjort en halloweenpumpa. En sådan gjorde jag ett år då jag hade nymfparakiter. Men när jag tände den så blev dom livrädda och bara satt som stela pinnar och stirrade på den. Dom trodde tydligen att den var levande och farlig. Jag var tvungen att ställa den på ett ställe där dom inte såg den.

Ha en fin torsdag!

Kram Anita

Evas Kvarnaro sa...

Jag tyckte jag satte mina sent ( i början på juni direkt i rabatten) men de tog sig snabbt och blommat sen slut av juli tills nu, frosten tar dem, vi haft -5 gr.
Har inget tips alls, har bara tänkt att de är ettåriga och de får bida sin tid.
När ärtskidorna var klara har jag plockat bort dem, det blir ännu fler till nästa år.
Men försök och flytta in dem, man kan väl testa.
Lycka till/ Eva