22 juli 2016

Tomattjuven finns inte mer


De få tomater som har hunnit mogna har försvunnit i rasande takt. Det enda som har funnits kvar är skalen. När jag sedan såg en pälsboll med lång svans kila omkring på terrassen lade jag ihop ett och ett och fröstod att det var en mus som hade nattliga orgier i växthuset. Det tog ett par nätter och inköp av nya fällor innan vi lyckades överlista musen. Men nu så.

Egentligen känns det lite sorgligt att musen skulle behöva dö – jag kan absolut bjuda på tomater, men jag fick en känsla av att den lilla gynnaren kanske skulle fatta tycka för plasten i bevattningsanläggningen och det hade inte varit roligt.

Hur som helst så var det jordnötssmör som fick pälsbollen på fall. Kan faktiskt tänka mig värre sätt att dö än att ovetande möta min Skapare med en stor tugga jordnötssmör i munnen.

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Lilla mus! Sen vi fick husdjur har jag blivit överfjollig när det gäller djur, men det finns så klart gränser och det här var ju en klar gräns. Må den vila i frid!
Agneta kram

Meta sa...

Ja de har inte så bra liv de små att stjäla från andra är inte bra. Så jag förstår dig önskade att mina sorkar gick att fånga med.
Ha det gott i sommarvärmen
Kram Meta

lavendia sa...

Jag resonerar också som du - synd för musen - men varför ta tomater hos er. Nu måste det ju finnas så mycket annat ätbart. Men det var kanske en liten datormus, som läst din blogg. Och sett att där är det ordning och reda med odlingen och ett stort utbud. Vi har fångat både möss, sorkar, mullvadar o vattensork med fällor. Och varje gång har det gjort ont att de skulle behöva sätta livet till.
Ska läsa din blogg litet noggrannare framöver. Fortsatt trevlig sommar. Kom ett knyckligt paket fram förresten?/ Britt

Anonym sa...

Det man odlar, vill man skörda själv!
Alla mina svarta vinbär är borta från buskarna, ca 20 l, troligen rådjur. Jag är inte glad!!!
Ha en bra söndag!