19 mars 2016

Vår både ute och inne


Våren 201 4 köpte jag tre sticklingar av pelargonen antik violet hos Rockdala. Mitt i sommaren såg det ut så här. Snacka om växtkraft. Förra våren var jag dock lite lat och fick ingen riktig fart på dem. Tyvärr.


I år ska det dock bli andra bullar av. I går klippte jag ner större delen av pelargonen så att delen in mot väggen ser ut som ett slagfält. Jag lät dock två stänglar vara kvar för att det ska se lite trevligt ut. Om några veckor klipper jag ner även dem och vänder på krukan.

Av det jag klippte ner blev det elva sticklingar. Tre ska gå till en ny kruka och resten ska jag försöka sätta ut när det är ordentligt varmt ute. Det vore ju alldeles förtjusande trevligt med en pelargon som klättrar uppför en vägg vid någon av terrasserna.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Alldeles förtjusande kommer det att bli. Det ser så fräscht och fint ut på dina bilder. / Britt

lavendia sa...

Fotblad lär gå att äta, fast jag har inte vågat. Men smakat har jag och det var litet sötaktigt. Penseer blir fint. / Britt

Sylvia sa...

Så fin den är och ännu finare kommer den att bli. Mina Pelargoner verkar ha lämnat detta "jorde livet" så det blir att köpa nya... I år igen..
Ha en fortsatt fin helg :)

Meta sa...

Härligt att de växer så fint.Har inte vågat klippa ner min så där mycket men jag kanske ska göra det ändå. Just nu är den inte alls fin där den står på kolonin, antagligen lite för mörkt. får kanske ta hem den och plantera om och klippa ner få se om den vill bättre då.
Ja men du det skulle vara fint jag har aldrig testat med att plantera i rabatten. spännande att se hur det blir.
Ha det gott i vårsolen
Kram Meta