20 februari 2016

Första omskolningen


I torsdags skulle jag ha hämtat jord hos plantskolan i skogen, men vid lunchtid fick jag meddelandet att de skulle till stan och kunde ta omvägen förbi mig. Så snällt! Allt jag behövde göra var att öppna dörren till övervintringsboden.


I dag har jag skolat om de första chilisarna, tomaterna, paprikorna och fuchsiorna samt en massa basilikaplantor som växte på tok för trångt.

Djuren var förstås med. Ginger Ale och katten åt dill medan Fingal skvätte omkring i badkaret var och varannan minut.Katten övergav dock dillen när skvättandet blev för entusiastiskt. I sådana lägen är det tryggare med en tupplur på soffryggen.


Nu har plantorna fått ny jord och står under lysrören i odlingsmanicken. Jag funderar på om jag ska så lite mer, eller om jag ska vänta lite tills det går att börja i växthuset. Det är ju onekligen lite smidigare när man inte behöver ha alla växter inomhus.

8 kommentarer:

Meta sa...

Det var rejäla plantor du fått. Kul tänk 32 dagar till den normala våren är här undrar om det stämmer? vill nog ha den tidigare
Ha det gott och lycka till med odlingarna
Kram Meta

lavendia sa...

Vilka plantor! Undervärmen gjorde nog susen. Jag har sått litet tomater och litet chili, men resten får vänta tills jag kan stå i växthuset. Här har det snöat hela dagen. Och blåst. Men det verkar inte vara någon snö som läger sig. Solen lyser med sin frånvaro.
Men det märks ändå på krukväxterna att de börjar få nya blad. / Britt

Sylvia sa...

Dina plantor ser oförskämt bra ut :) Jag vill nä, jag måste skaffa mig en sådan där odlings manick till nästa år! :)
Ha en fortsatt skön helg

Evas Kvarnaro sa...

Du har det så skirt - vitt ute och vitt inne - så vackert !
Fin katt som säkert är en 'innekatt' eller hur ?
Fingal och Ginger Ale är väl då kanariefåglar och de sjunger ju så himla vackert . . .
Nä det är Fingal som sjunger förstås, (ett häftigt namn på honan).
Låter katten bli fågeln, bägge är väl kanske vana vid varann ? !
Jag hade gärna velat ha fåglar men våran katt hade aldrig tolererat den.
Sixten smyger ju på alla ute-fåglarna och om han kunnat hade han knipit dem.
Så då har du kommit så pass långt i 'jordbruket', redan omskolning . . .

Må väl/ Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka gröna fingrar du verkar ha, det växer ju som bara den! Det är roligt när det gör det. Och vilken fin service av plantskolan! Sånt gillar vi!
Så fint katten har det på soffan! Och så vackra kuddar du har!
Agneta kram

Rost och rädisor sa...

Mysigt att pyssla med plantorna i uterummet och kisse som håller sällskap. Önskar att jag också att ett sånt ställe.
Ha det så gott
Anette

Anonym sa...

Vad vinterlikt det ser ut hos dej. Här i Wales är det vår och solen skiner så vackert idag, fast inatt var det frost.
Mysigt med omplantering omgiven av djuren.
Vilken service du fick!
Ha en fortsatt trevlig dag!

Anita sa...

I år har jag gjort det jag tänkt göra i många år, jag har sått chili sent. Det är ännu någon vecka kvar till första omskolningen. Och tomaterna tänker jag inte så förrän månadsskiftet mars/april. Känner mig så stolt över mig själv att jag lyckats trots kraftiga krypningar i fingrarna ;) Nu kanske jag slipper djungeln inomhus och i uterummet. Jag har ju många plantor så det blir platsbrist ganska snabbt.

Tänkte fråga dig en sak. Hur har det gått med spinnbehandlingen? Jag har nu fått mitt årliga spinnangrepp på hibiskusarna och lurar på om jag ska skicka efter rovkvalster eller ej. Förra året blev det ju fiasko men jag funderar ändå på om jag ska försöka en sista gång. Blir jag inte av med spinnet kommer alla hibiskusarna att kastas, trots att dom är gamla, kraftiga och har fantastiska blommor. Hoppas du ser min kommentar och kan tala om hur det gått.

Kram Anita