24 januari 2016

Nyskördad potatis


Jag hade väl aldrig trott att jag skulle få skörda potatis i januari. Visserligen är det bara några få potatisar, men ändå.

I september hällde jag jord i tre godisbyttor och stoppade ner ett par amandinepotatisar i varje. Byttorna ställde jag sedan i mörkare byttor så att eventuell potatis inte skulle bli missfärgad.

Under hösten har jag lyft upp godislådorna ur de mörkare lådorna och tittat underifrån i hopp om att få se fina små knölar. Nada! Inget annat än rötter och jord.

I dag tröttnade jag på de yviga plantorna och bestämde mig för att komposten var rätta stället för dem. Som tur är så såg jag något ljust skymta i jorden när jag hällde ut den första lådan. Potatis! Jag bar raskt in de två andra igen, pysslade om dem lite och gav dem mer jord.

Det är ingen stor portion, men den ska kokas till lunch tillsammans med dillen som växer i odlingsstationen.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Jag har aldrig hört om någon som kunnat skörda potatis i januari. Grattis! Jag tror inte de smakar äckligt alls. / Britt

Meta sa...

Du är ju för skön. Såg att naturliga ting hade gjort det till jul. En kul grej ska kanske ta efter i höst
Ha det gott i dag
kram Meta

Gunborg Uhno sa...

Vilken lycka .Färskpotatis i Januari.Inte många som har det.Hoppas dom smakar lika gott som dom ser ut.
Kram.

Anita sa...

Men det är ju helt otroligt! Så himla roligt. Men var har du haft dom? I ditt uterum? För i växthuset har du väl inte värme? Ursäkta alla frågor men det lät så spännande så jag skulle vilja försöka nästa höst :)

Kram Anita