18 januari 2016

Mer grönt!


Det har gått så bra med mina små odlingar. I synnerhet dillen och basilikan är fin. I går kväll sådde jag ny basilika och passade på att även så mangoldsorten rhubarb chard, tatsoikål och de asiatiska småbladen pink lettucy. Hoppas att det är lika villiga att växa som mina tidigare sådder.

5 kommentarer:

Zäta sa...

Åh, nu blir jag nästan lite sugen på att börja så själv.
Det blev väldigt lyckat i fjol när jag sådde penséer och ställde i en låda under lysröret i tvättstugan.
I år hade jag tänkt att begränsa mina odlingar. I alla fall de i hinkar. Det blir ett fasa vattnande hela tiden, och maken är inte så förtjust i alla timmar jag lägger på trädgården.

Vårens projekt är en ny rabatt på framsidan av huset så jag ska försöka lägga mest fokus på den. Men om jag sår bara några enstaka frön av några godingar så borde det ju va okej.

Nu måste jag bara städa i tvättstugan först, så att sålådan får plats på bänken...

lavendia sa...

Vad roligt när saker och ting lyckas. Jag får nog röja i badrummet så det blir litet basilika och annat.
Såg att svamp kanske är på väg också. Så spännande. / Britt

Lotta sa...

Härligt! Det ser verkligen fint ut! Jag ska så en del i morgon! Du kan få "Linda" av mig för det har kommit upp många! Kram Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Självklart att det lyckas för dig med sådden, du har ju gröna fingrar . . . . .
Jag fattar inte att lusten finns för att så grödor nu, när man tittar ut och sticker ut huvudet genom dörren - ja då drar man igen den lika fort, brrrr . . .
Du kanske är en liten mullvad också, hi hi . . . .

Kram/ Eva

Anita sa...

Basilikan ser väldigt fin ut. Jag har kvar min basilika som jag sådde i juni förra året. Fyra plantor och dom är fortfarande fina. Jag prövade (efter att ha sett ett program med Monty Don) att bara sätta en enda planta per kruka. Har fungerat jättebra. Dom har en stam och så grenar dom ut sig. Den basilikan som jag hade på vanligt sätt, många plantor i samma kruka ser inte bra ut, börjar bli gul och tanig medan dom andra är friska, kraftiga och gröna. Har frysen full också. Så bra att bara plocka upp en näve blad när man gör exempelvis lasagne.

Kram Anita