14 januari 2016

Kallare än kallt


Jag fick nästan hicka av förskräckelse i morse när jag vaknade och såg att termometern visade tjugo minusgrader. Blomboden! Blev aningen lugnad när jag såg att temperaturen inte hade gått lägre än fyra och en halv grader under natten, men nu efter jobbet har jag ställt in ett extra element och struntat i att koppla ihop det som alltid står där med givaren som slår på strömmen om temperaturen går under fem grader. Så länge det är så här kallt får de brassa på så mycket de vill. Jag vattnar hellre än extra gång än riskerar att övervintrarna fryser ihjäl. Jag var även lite orolig för vinterträdgården när jag kom hem efter jobbet, men solen har strålat från näst intill klarblå himmel, så där var det varmt och gott. Nästan tjugo grader faktiskt. Hoppas på mer sol i morgon, för i natt ska det tydligen bli ännu kallare!

8 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Ja fy för den lede så kallt, inget jag gillar - det enda positiva är att inga mygg och knott visar sig ute. Måtte de frysa ihjäl alla, då får jag väl mata sommarfåglarna i stället, hi hi . . . .
Vi hade -12 gr i natt men det sägs bli -20 gr också, men det är ju vinter nu ås det är bara att hänga med. Hoppas dina växter klarar kylan, alltid trist om skyddslingarna dör.
Jag brukade ställa julgranen som skydd vid någon buske som behövde lite skydd, men nu har vi inte haft gran inne på flera år, vi har 'rumsgranen' som julgran det är oxå okej.
Vacker vy från rums fönstret med solnedgång, vi hade bara sol halva dagen.
Må väl/ Eva

Sylvia sa...

Ja hua idag var det minst sagt kyligt att gå till jobbet (-11). Jag hoppas att dina övervintrare klarar sig :)

Lotta sa...

Här hade vi bara -13 och jag har varit ute och åkt skidor! Njuter, nu har jag bara 4 cytostatikabehandlingar kvar! JIPPI! Förstår att du var orolig för dina växter i den kylan! Kram Lotta

Lenas trädgård sa...

Oj, här fryser vi med ca 6 grader kallt...Fast vi är ju inte alls vana vid såna låga temp. som du.
Bra med extraelement!
Vackert är det ju i alla fall, men sån kyla gillas inte av mig.
Ha det gott i vinterträdgården - inomhus!
Lena

Meta sa...

Här i Stockholm där jag är så är det ruskigt kallt nu i flera dagar tur att det är varm inne och vi håller ju ångan uppe med jobb så än fryser jag inte. Idag ska jag värma upp familjen med en tulpanbukett innan jag åker hem.
Ha det gott
kram Meta

lavendia sa...

Litet onödigt kallt. Så långt ner har vi inte varit. Dottern i Åre har haft -26 under ganska lång tid.
Vilken tur att du hann rycka ut. För växterna tänkte jag. / Britt

Anonym sa...

Det verkar var kallt i Sverige nu. Även söderut i landet.
HÄr i Wales har det varit frost inatt och ca -2 grader och det är kallt här!
Ha en härlig helg!

Min plats i solen sa...

Ja brrr, vad kallt det blev! Vintern slog sannerligen till med besked. Kallt men ack så vackert. Och med snön och kylan kom ljuset och solen. Härligt! :) Men det är skönt att värma sig vid brasan när man kommer in. ;)

Ta hand om dig kära Linda och vilken vacker utsikt ni har över vinterlandskapet.♥

Kram Lotta