19 augusti 2015

Blommor från trädgården


Så där ja. I går checkade jag ut från tidningen och är lös och ledig resten av veckan. Nya jobbet börjar på måndag. Jag firade med att plocka in blommor från trädgården. Det är en härlig bit av den här tiden på året. Dessutom började dagen med sådan där tjock sensommartimma som jag älskar. Fast solen kommer nog framåt dagen.


Dahlior, astrar och en rudbeckia.


Lejongap, dahlior och rudbeckior.

8 kommentarer:

lavendia sa...

Nu är du redo hör jag. Ett nytt liv börjar. Och jag såg i förra inlägget att nu är trädgården också som pånyttfödd. Så skönt det låter. Lycka till på nya jobbet. / Britt

Lotta sa...

Härligt med små buketter, här är också dimma, gillar den inte för vi ska ju tröska!!! och det tar tid innan det torkar upp! Ska du inte göra ett frilansreportage om solrosodling inför nästa år? Du borde åka ut och fota lite för de är galet vackra nu! Läste i Corren idag om deras egenskaper som "jordrenare" Kramelikram.

Meta sa...

Lycka till med nya jobbet! Kommer säkert att bli spännande vi får nog någon rapport senare antar jag. Du är välkommen när du vill. På fredag har jag bjudit in några bloggare har ingen aning om uppslutningen hoppas det kommer någon i alla fall.Om du vill ha en liten utflykt Vid 15- tiden våfflor och kaffe bjuder jag på.
Ha det så gott
Kram Meta

Anita sa...

Oj, här har hänt saker ser jag. Har varit datorfri hela sommaren och börjar så smått leta mig tillbaka. Men jag har fortfarande inte tagit mig i kragen för att skriva ett blogginlägg. Men det kommer.

Och så läser jag om stora nyheter. Inga mer lediga onsdagar! Ett stort grattis till ditt nya jobb! Inte visste jag att du hade en bibliotekarieutbildning. Vet du att det var mitt drömyrke när jag var ung, älskade allt som hade med litteratur att göra. Ändå så valde jag en annan bana. Hade jag valt idag hade det kanske blivit det eller något med trädgård. Och jag älskar titeln på din magisteruppsats.

Ser också att ni storstädat. Visst blir man nöjd efteråt, när allt är klart. Då kan man slå sina lovar omkring de rensade och rengjorda ställena och bara känna en enorm stolthet.

Nu kom mannen och sa att vi absolut behövde lite glass. Jag kände att jag inte kunde säga emot ;)

Njut av resten av veckan och ett stort lycka till på ditt nya jobb!

Kram Anita

Sylvia sa...

En nystart! Låter härligt och spännande på samma gång. Lycka till :)

Evas Kvarnaro sa...

Vacker utsikt från ditt fönster, liknar min (vår) från altanfönstret.
Men jag har inga så vackra blommor i vas, de växer ute, men har inte lejongap. Borde nog göra helg fint som du. Vacker vit soffgrupp, tummen upp!

Jag har nog skrivit om det innan, men jag upprepar . . . .
Vi bor ju på en gård med åkrar och ängar runt ikring, nu betar vita kossor på den ena ängen och kalvarna diar sina mödrar, det ser så fridfullt ut.
Men vi äger inga djur utan arrenderar ut, visst vi har ju vår katt och två tuppar med vardera sexhönor. Det ena 'gänget' får gå 'ute' som de vill,
de andra är in-gärdade, de är en liten sort och här finns i vårt område flera rovfåglar, som ormvråk och glador m.m. De 'seglar' runt och spejar på dessa delikatesser, titta få de men inte mera.
Våran store tupp Herrman han håller koll uppåt, ge signal så fort något misstänkt flyger där uppe.En gång varnade han sina pullor och de sprang fort och gömde sig, vi undrade vad han sett ? ! för inget fanns i skyn mer än ett flygplan långt långt upp, vilken fantastisk syn de har !

Så intressant med ett nytt jobb på måndag, blir du inte nervös, hi hi . . .
Lycka till och trevlig helg/ Eva

Gunnel sa...

Det har blivit lite si och så med bloggandet sista tiden, men nu har jag läst ikapp hos dig, och ser att du ska börja ett nytt jobb. Lycka till och hoppas du kommer att trivas med det.

Min plats i solen sa...

Grattis till ditt nya jobb Linda och jag hoppas att du får en fin dag på ditt jobb. Lycka till!♥ Och vilken lycka det är att kunna plocka in blommor från trädgården och bara njuta av dess skönhet och doft. :)

Ta hand om dig.♥

Kram Lotta