7 juli 2015

Trädgården blåser bort

Det blåser något alldeles förfärligt! Stormen vrålar där ute som om det vore oktober, men samtidigt skiner solen från en strålande sommarhimmel. Det känns som om trädgården slits sönder i byarna. Vallmon som slog ut i helgen ligger redan platt tillsammans med gurkörten. Som tur är hann jag slå ner käppar i marken och binda upp stockrosorna runt dem innan blåsten hann komma upp i full styrka.

***

Jag blev så arg så nu måste jag fortsätta det här inlägget. Jag gick ut i trådgården för att kolla in skadorna. Min finaste pelargon har blåst sönder och flera dahlior har knäckts ända nere vid roten. Men det som gör mig alldeles förgrymmad är att jag just hittade en mördarsnigel i växthuset, en slemmig brun rackare som helt obekymrat satt i en pluggbox och åt på min fina sådd. Jag blir gaaaaaaalen!

5 kommentarer:

Lotta sa...

Jag vågar mig knappt ut för man är rädd för vad man ska mötas av......Skämt åsido men en hel del har blåst sönder här också! Trist! Kram Lotta

Gunborg Uhno sa...

Ja fy attan så det blåser.Har också sett spår av snigel i växthuset.Men inte några skador.Krukan med pelargon där spåren var fick snigelgift .Och sedan har jag inte sett några .
Hoppas du inte får alltför många växter sönderblåsta.
Kram.

Meta sa...

Ja du de där marodörerna lär vi inte bli av med i första taget. Jag hoppas verkligen att de kan hitta nåt som är ett lätt och bra motmedel. Ni som bor på landet kanske ska skaffa Myskankor de gillar sniglar
Ha en fin dag utan storm
Kram Meta

Gunborg Uhno sa...

Du undrade om dom vita bollarna Om det var Allium.Stämmer men tror du jag kommer ihåg var jag köpt dom.Nähä det är borta ur mitt huvud.Vet bara att det var på internet som jag hittade dessa.
Kram.

Sylvia sa...

Blåst och mördarsniglar är nog var trädgårds nisses mardröm. Gillar inte! :(