3 juni 2015

Stannar inne i dag

Ledig. Sovmorgon. Bra brittisk bok. Varma scones. Har öronproppar ordentligt intrycka för att slippa höra stormen och regnet som piskar mot rutorna. Låtsas att jag lyssnar till fågelkvitter och är någon helt annanstans.

11 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Ser ju hur mysigt ut som helst. Men jag drar ner luvan över öronen och beger mig ut en stund. Kissarna får hålla soffan varm så länge.
Allt gott
Anette

Gunborg Uhno sa...

Tänker också stanna innomhus idag.Blåser hårt.Var ut en stund för att kolla läget i trädgården och än så länge ser det bra ut 12 mm i natt igen.Räcker nu.
Ser bra mysigt ut där du sitter med kissen vid fötterna.
Ha det skönt.

lavendia sa...

Samma väder här, men hela fm har jag varit ute. Och tom dristat mig till att plantera ut squashplantorna. Jag tryckte till jorden ordentligt så de inte blåser bort.
Men em ska jag sitta inne och läsa. / Britt

Anita sa...

Vinden tjuter här också men regnet har hållit sig borta. Men trädgården ligger nästan under vatten ... ja inte riktigt kanske men det plaskar ordentligt när man går över gräsmattan. Varma scones ... hm, kanske skulle ta och baka ... blev vansinnigt sugen på te med scones, grädde och sylt.

Ha en skön ledig dag i soffan tillsammans med gosekatten.

Kram Anita

Lotta sa...

Ser nästan ut som om du börjat dagen med rosa champagne :-) Jag är just klar med innejobbet och skulle gå ut men vad händer??? jo nu regnar det igen! Jag kan inte åka på trädgårdsvisningen i kväll för vi ska på födelsedagskalas! Kram Lotta

Anonym sa...

Låter mysigt tycker jag! Fast här i Wales är inte så dumt heller för nu skiner solen på mej! Annat var det igår då det regnade på förmiddagen och blåste hela dagen, men jag trotsade allt i mina finklädder och gjorde något spännande.
Ha det bra!

Meta sa...

Vilken härlig känsla att få ha en dag bara för det att man vill och kan ha det mysigt i en skön soffa. Här blåser det så jag blir riktigt rädd några träd ha redan fallit i skogen utanför kolonin. hoppas det inte blir fler
Ha de fortsatt gott
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Men vilken skön av slappande bild du visar, helt underbar.
Kissen gör det ännu mera mysigare, njut och må bra.
Vi har varit två dagar i Norrahammar och försökt greja lite i BB Jennies trädgård, vi fick lov till det, men fy tusan vilket blåsande, nej det blev inte som vi hade tänkt oss. Synd för nu hade vi liksom tid och lust, men inte den lusten när vädret strular. De den lilla familjen har rest till Mallorca på Bamseklubbens Alcudia, fick ett SMS att de njuter med bad i hav och pool +30gr
Är glad för deras skull, men men jag vill oxå ha lite värme snart . . . .
Men snart . . . .
Sköt om dig i soffan/ Eva

Högagärde sa...

Känns helt OK förstår jag med idag har värmen kommit till oss på småländska höglandet.

Ha en fin helg
Elisabeth

Anita sa...

Nej men usch så tråkigt med er Nero :( Jag har själv haft nymfparakiter och det är så tråkigt när dom går bort. Dom blir ju familjemedlemmar. Jag hade en som såg ut som er Nero som hette Trollet. Han såg ut som ett rufsigt troll när han var liten. Vi har en glassbil som åker runt här, Hemglass. Dom spelar en speciell melodi (avskydd av många) när dom åker runt i områdena. Precis den melodin sjöng Trollet. Det var så kul, när bilen kom och spelade så satte han huvudet på sned och lyssnade. Och sedan sjöng han precis likadant.

Så småningom ska jag lägga ut en bild på glansmalvorna. Men inte förrän dom börjar blomma. Är knopp i de längsta (har ju klippt dom i olika nivåer). Just nu tror jag dom försöker vänja sig vid chocken att få flytta ut i rabatten. Dina kommer säkert att ta sig när dom kommer ut. Tror det är bra om du gödslar dom. Pluggplantor brukar gilla att få lite gödsel om dom får stå länge i pluggboxen. Jag har försått ringblommor och snokört som jag fortfarande har i boxar då jag inte är klar med rabatterna där dom ska växa. Dom får gödning flera ggr per vecka och det gillar dom.

Igår var det en fin dag och vi gjorde (äntligen) rent vårt altandäck. Idag hade jag tänkt sätta ut tomaterna men ... det regnar ... som vanligt. Typiskt, nu när det äntligen börjat torka upp lite.

Hoppas du får en fin helg!

Kram Anita

Gunnel sa...

Öronproppar var en bar idé och sen får man dra ner persiennerna också så man slipper se eländet där ute. Ha det så mysigt.