19 november 2014

Min fina lilla spade

 

Jag är så nöjd med min nya spade! Det började med att Inga i receptionen läste ett test om extra små spadar. Både hon och jag tycker att det är för tungt att gräva med vanlig spade i trädgården. Vi skyfflar helt enkelt upp mer än vi orkar och blir snabbt väldigt trötta. Tyvärr var det svårt att hitta någon som sålde spaden som vi hade spanat in.

Men så var min mamma på höstsemester och köpte en spade på ett ställe hon passerade på vägen hem. Hon var jättenöjd när hon visade mig sin nya fina lilla spade. En före detta kollega som passerar affären varje dag när hon pendlar lovade att köpa en spade var till mig och Inga och för tre veckor sedan hade vi varsin.

Vi är båda supernöjda. Skaftet är långt och själva spaden är jätteliten. Den går finfint att gräva med och vi blir inte ett dugg trötta.


***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Vackert i advent”.


12 kommentarer:

lavendia sa...

Bra tips med en litet lättare spade. Jag är egentligen rätt nöjd med min,. men TUNG är den.

lavendia sa...

Solen är i Kiruna läste jag i dagens tidning. De håller på att slå solrekord, vilket är dem väl unt.
Men annars är årets november den solfattigaste sedan man började mäta.
Ett bra förslag att lämna din klänning till en som kan sy. Det är lättare då man har något att gå efter. Hade vi bott närmre hade jag kunnat titta på den och kanske tänkt mer på uppdraget.

angie sa...

hallo, linda, danke für ihren besuch, ich habe mich sehr gefreut!!!
ich wünsche ihnen einen schönen tag, liebe grüße von angie aus deutschland

Anita sa...

Det var en fin liten spade. Jag har en spade som inte heller är så stor. Den har jag använt så mycket att jag fått tejpa skaftet med silvertejp för att det ska hålla ihop. Bra att veta att det finns små spadar om min skulle ge upp (vilket jag inte tillåter den att göra ;)

Kram Anita

Meta sa...

Hihi en liten spae till men min är rak nertill Men kanonbra fr det blir aldrig för tungt med en liten spade.
Ha en fin dag
kram Meta

Zäta sa...

Åh, så käckt med en liten spade som gör att man orkar gräva nya rabatter och odlingar utan att få ont i ryggen.

En sådan ska jag passa mig för. Annars kommer det bli alldeles för många nya hål i vår gräsmatta ;-)

Törnrosa sa...

Japp. Så är det - små spadar är naggande goda. (Och ganska söta...)
Kram och ha det bra.
Törnrosa

Törnrosa sa...

Hihi, när man är lite för snabb för sitt eget bästa, eller hur det nu var... Skulle ha skrivit "Japp, en tall är det" men tallen hann inte med i svängarna.
Men akta dig för att bli intreserad av barrisar, det kan bara leda till idioti. Lovar dig. En besatthet jag inte önskar någon, eller...jo, kanske. Den där känslan när jag trotsar förnuftet (vilket???) och just bestämmer mig för att köpa en limefärgad liten tallplanta, en likaledes limebarrad småvuxen gran eller en klotformad lärk, ja, den är smått euforisk. Och väl hemma skulle jag nog helst ha dem bredvid mig i sovrummet istället för i trädgården. Hmm, lätt vansinne, eller???
Kram igen.
PS Jag har en gul och grönrandig tall också. Plus lite andra mer eller mindre tokiga barrväxter. Ds

LÁrt de Vivre sa...

Vad skönt att hitta en spade som blir perfekt. Det är så jobbigt med tunga spadar som är svår arbetade eller korta så man får ont i ryggen.

Skickade receptet, hoppas det hjälper...

Kram Kajsa

Anonym sa...

Det är så härligt att läsa om när någon blir så glad "för det lilla". Min man trodde jag var tokig igår när jag var så lycklig över en liten ljuslykta jag köpt för ca 20 svenska kronor. Men den var precis vad jag ville ha och gladde mej därför så enormt. En lyxkryssing hade inte gjort mej gladare!

a kitchen in the country sa...

Vad bra att du har hittat en riktigt bra spade som känns bra att arbeta med. Det är viktigt det där. Fel redskap sliter rejält på kroppen.

Njut av din fina spade Linda och ha det så gott.♥

Kram

Carina sa...

Visst är de underbara! Jag ska skaffa en ny, den första var för dålig kvalitet. Jag använder min för plantering i trånga rabatter där är den kalas. Den andra grävningen gör jag fortfarande med sk herrspade. Men i lugnt tempo och varannan kärra fylls med hjälp av höger- resp vänsterfattning. Då orkar jag hålla på länge.. :)

Ha en fin helg! Kram, Carina