17 september 2014

Två flugor i en smäll

Det börjar bli rätt kyligt om nätterna. Jag tycker egentligen inte att jag har tillräckligt många växter kvar i år för att värma växthuset, men eftersom jag behöver torka chili och vindruvor så har jag ställt in min ört- och svamptork.

Den är igång nattetid och fixar riktigt sköna temperaturer åt paprikor, fuchsior och gurkor. Jag kan få lite dåligt samvete när jag använder apparaten för att torka frukt och grönsaker. Jag kan också drabbas av miljökval när jag ställer en frostvakt i växthuset. På det här sättet slår jag två flugor i en smäll och med dubbel funktion så blir det dåliga samvetet halverat.

***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Planer inför nästa säsong”.

5 kommentarer:

lavendia sa...

Det var så klurigt tema, så hur jag än funderade kunde jag inte komma på något. Men du kom faktiskt på något. Vad jag önskar att jag hade värme i växthuset. Men det kostar ju en del och då skulle man ha ett mer isolerat utrymme. Det får anstå. Men din tork skulle ju vara igång ändå.

Anita sa...

Jamen det var väl en alldeles förträfflig tolkning av temat. Visst kan man få lite samvetskval ibland när man är tvungen att "slösa energi", men samtidigt så sparar du ju energi genom att du odlar själv, närodlat. Dom grönsakerna har inte behövt fraktas långt ifrån. Och en frostvakt är ju alldeles utmärkt då den bara går igång om det blir för kallt. Annars sitter den ju bara där och sparar på sin energi ;)

Önskar dig en fin onsdag kväll!

Kram Anita

Anita sa...

Den här kommentaren är till Lotta! Vilka underbara bilder du tagit på din morgonpromenad bland ljuva spindelnät. Att promenera och samtidigt fånga så mycket skönhet är verkligen att slå två flugor i en smäll.

Jag hoppas du läser denna kommentar Lotta eller att du Linda kan vidarebefordra den till Lotta då jag inte längre har möjlighet att kommentera på Lottas blogg då jag inte har något Google-konto. Men titta på inläggen kan jag fortfarande och det kommer jag att göra :)

Kram Anita

Zäta sa...

Jag är såååå torksugen! Även om jag inte har något växthus så finns det ett litet uterum som vi har frostvakt i om vintern. Just nu bor det en massa paprikaplantor där, två chilisar och några basilikor som ska få ge mig frön till nästa år, och jag känner mig helt övertygad om att de bara skulle bli glada om de fick det lite varmare om nätterna även om det är långt kvar tills frostvakten behöver sättas in. En tork skulle göra nog susen och dessutom påskynda torkprocessen för alla mina chilifrukter.

Hur lång tid tar det för dig att torka chili och blir den knastertorr så att det går att göra pulver av den, eller bara segtorr?

Rost och rädisor sa...

Detr var ju en synnerligen god idé. Jag tampas nämligen lite med samma kval som du och nu ska det ju dessutom bli kallare efter helgen.
Ha det så gott
Anette