Mina köttätare har verkligen gjort skäl för sina namn i sommar. I alla fall den vita flugtrumpeten som har proppat i sig flugor. Klipper jag av en vissnande stängel så ligger flugorna packade på rad inuti.
Märkligt nog är den lägre kompisen (sarracenia rubra ssp wherryi) precis lika förtjust i flugor – trots att den egentligen är ”specialiserad” på getingar. Kul att den väljer det den gillar bäst!
De två mindre köttätarna gör inte lika mycket väsen av sig. Jag har i alla fall inte märkt att Venus flugfälla har fågnat så värst mycket. Fast mitt sileshår är rätt duktig på att få fatt i sorgmyggor och det tackar jag förstås för.
25 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
18 kommentarer:
Vilken spännande växt.
Att den äter flugor är ju superbra.
Trevlig Helg
Kul med lite ovanliga växter och äter dom sen flugor så är det ännu bättre.
Kram.
Oj, vilka häftiga växter! Och praktiskt - flugor kan man ju klara sig utan. I alla fall inomhus!
Kram och trevlig helg!
Annika
Det låter som att du lyckats med det som jag tänkt men inte klarat: att få hjälp med/mot småflugorna av växter. Hur gör man!? Har haft både flugtrumpet och sileshår, men de bara tynar :(
Oj! De där växterna behöver jag skaffa inser jag. I synnerhet en som kan ta hand om eventuella sorgmyggor! Spännande.
Ha en riktigt skön trädgårdshelg,
Charlotta
Kött står på menyn här idag också, dock inte flugkött ;)
Häftiga växter det där, lyckas aldrig en längre tid med dem eftersom jag glömmer att vattna :/
Ha en skön fredag!/Anna
Köttätande växter har jag aldrig prövat på :-) roligt!
Precis den kursen har jag sökt och hoppas komma in nu till våromgången. Är det svårt,? Misstänker att man lär sig mycket.
Kram Hélena
Aha, köttätande växter, det har jag faktiskt aldrig tänkt på som sorgmygge/flug -fångare. Jag som alltid brukar på förbi dom som säljer "köttätarna" på trädgårdsmässorna. Det ska jag inte göra i fortsättningen. Klart intressant!
Ha en trevlig helg!
Kram Anita
Jag har haft mina sedan Nordiska trädgårdar i våras och jag hoppas att de ska vilja övervintra. I sommar har de stått i skyddat söderläge – full gassande sol som bara har stekt på dem. Samtidigt har de badat fotbad i krukan. Jag frågade mig till anvisningarna när jag köpte raringarna av Skandinaviska sällskapet för köttätande växter och fick veta att de helst ska planteras i ogödslad torv och att det översta lagret ska bestå av mossa. Däremot har jag vattnat med kranvatten. Gör man det så måste man plantera om växterna varje år. Men nu har jag kommit på att jag kan ta vattnet från torktumlaren – det ska tydligen vara perfekt. Fast nu har vi i och för sig extremt mjukt vatten här med väldigt lite kalk i redan från början. De här blommorna behöver inte ens gödslas. De trivs där det är magert och fixar tillskottet själva när de käkar insekter.
Kram
//Linda
Det var inte dumt alls det kanske jag skall pröva i mitt växthus.
ha en fin dag
kram Meta
Spännande växter.
Roligt att du skrev hos mig så jag kunde hitta hit.
Växten du frågade om heter Aklejruta.
Ha en fin helg
Kram Maria
Du store!
Spennende vekster - som jeg ikke får til.
Du har så många roliga växter.... Trevlig helg och kram.
Härligt då växter är till nytta. Jag har en Tätört som fångar flugorna på bladen,nu står den inne och på sommaren i växthuset.
Ha en underbar dag!!
Kul att höra att de faktiskt gör sitt jobb de där flugätarna. Den här hösten blir jag inte av med bananflugorna och vi är rejält trötta på dem. Så intressant att läsa om dina erfarenheter. Känns som det är dags att göra ett nytt försök. Ha en fin helg! /Carina
Jag har alltid tyckt att de där köttätarna är lite "läskiga"... som små monster, eller aliens ;)
Men de verkar ju göra nytta så jag kanske kan ändra mig!?
Hursom så ... ett mycket annorlunda och bra val på fredagens tema!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
Trevligt med köttätare! Brukar bara snegla lite på dom i butikerna, men nu kanske jag ska morska upp mig och prova. Kul tolkning!
Ha en skön söndag!
Kul att kunna inspirera en aning :)
Kram
//Linda
Skicka en kommentar