20 juli 2012

Svårt att bestämma sig?

Förra året blev det nästan ingenting alls med min hortensia. Det kom några knoppar i slutet av säsongen och de hann knappt så ut innan de vissnade bort. Trist. I vintras satte vi upp kycklingnät kring busken och fyllde den med löv. Kanske var det täckningen som gjorde susen, eller så beror det på den milda vintern – i år är i alla fall hortensian hur fin som helst och dignar av blommor. Dessutom har den växt både på höjden och bredden. Fast lite märkligt är det med en rosa blomklase när alla andra är blå.

4 kommentarer:

Sabina sa...

Att det är olika färger beror på pH halten, om du vill ha blåa blommor så köp järnsulfat, det sänker pH. Det finns i handesträdgårdana, heter något liknande, Färg mig blå. En blå liten plast förpackning. Annars kan det vara fint med olika färger. Jag älskar de blåa. Jag köpte mina för två år sedan, men de har inte blommat efter det. De är helt fel placerade, norrläge precis där altantaket slutar, så de får på tok för mycket vatten över sig! Och solen kommer inte åt dom någon gång på dygnet.
/Sabina

Cajsas Faster sa...

Så fint du har!

marie

LINDA sa...

Jag planterade busken i rhododendronjord och vattnade med järnsulfat andra året. Sedan dess har de hållit sig blå. Men nu är det en blomma som blivit rosa. Tycker bara att det är så märkligt när alla de andra är blå. För min del spelar det ingen roll vilken färg blommorna har – tycker att de är vackra oavsett :)

Du tror inte att dina går att flytta till en soligare plats? Mina står i den norra delen av trädgården, men de står så pass långt från huset att skugga inte är något problem.

Trevlig kväll!
//Linda

LINDA sa...

Tack, Marie :)