27 juli 2012

Stekta maskrosor

Vissa saker måste man bara testa. Som stekta maskrosor. Det är något som jag har velat pröva sedan jag såg trädgårdsprogrammet ”Den njutbara trädgården” där Alys Fowler doppade maskrosor i pannkakssmet, stekte och serverade som drinktilltugg. Svårigheten har varit att hinna plocka maskrosor innan maken har brummat över dem med gräsklipparen. Men nu så. Jag var väldigt spänd på resultatet och trodde nog inte att det skulle bli något vidare − maskrosor kan ju smaka rätt beskt. Men det är faktiskt riktigt, riktigt gott. Påminner nästan lite om den friterade squashen jag brukar beställa min grekiska favoritrestaurang. Frågan är bara vad de ska kallas. Pannkaksrosor, kanske?

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Vilken kul idé!

Nillis sa...

Vad rolig idé! Min mormor gjorde sådana friterade squashblommor, det var supersmarrigt. *saknar* kram Pernilla

LINDA sa...

Tack!

Squashblommor är också något jag har tänkt testa, men som jag ännu inte kommit till skott med. Det lär ju vara jättegott!

Kram
//Linda