18 juli 2012

Och jag som verkligen försökte ...

 Jag var jättenoga i våras. JÄTTENOGA! Jag vet ju hur lätt det är att blanda ihop alla tomatetiketter. Så jag bemödade mig verkligen. Och ändå sitter jag här med en tomatplanta som plötsligt inte har någon etikett och en annan som har en etikett med ett namn som ingen tomat heter … varken hos mig eller hos någon fröfirma som jag någonsin har handlat hos. HUR ÄR DET MÖJLIGT!?! Blir så trött på mig själv. Tomaten som saknar etikett tror jag heter Sungold. Jag har gått igenom alla mina påsar med tomatfrö och kommit fram till det med hjälp av syn och uteslutningsmetod. Men den där med fel namn är jag osäker på. Golden Sunshine står det på etiketten. Jag hoppas att den mognar i knallgult, för i så fall kan jag vara rätt säker på att den egentligen ska heta Golden Queen ...

Suck!

Sorterna jag odlar i år är för övrigt: Yellow Pearshaped, Sun Belle, Sungold, Incas, Sunstream, Green Zebra, Whippersnapper, Red Pearl, Перцевидньій Полосатьій, en gul plommontomat jag fått av grannen och som hon inte hade namn på, Udi, Golden Sunrise, Ildi, Tiny Tiger, Tiny Tim, Vildtomat och en tomat från frö som jag tagit från en köptetomat.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Oj, så många sorter du har....och är de redan mogna???? Mina är kålgröna men däremot har jag mogna paprikor och chilisar (sådde den i januari)
Kram Lotta

LINDA sa...

Ja, här har det äntligen börjat mogna, fast det mesta är än så länge grönt. Ska så paprika och chili tidigare nästa år! Verkar ju behövas :)

Kram
//Linda

Veronica sa...

Oj! Mina tomatplantor har än så länge bara blommor :)

Det är trist när man anstränger sig med namnetiketter och det ändå inte går vägen.... Förra året så sådde jag perenner i en pallkrage och satte ut träpinnar med namn... det tog ett dygn, sen hade skatorna dragit upp alla skyltar! Jag tror iaf det var skatorna för annars vet jag inte!? Det växer där men jag har ingen aning om vad :)

LINDA sa...

Jag misstänker också skaterna. Jag vet nämligen att det satt en etiekett vid den namnlösa. Av spåren att dömma är det definitivt fåglar på besök i växthuset lite då och då :)

Anonym sa...

Känner igen det där... =)
Men tomaten längst fram i bild heter helt klart Sungold! Min favvis!