13 juli 2012

Dagens skörd

I år jag har ju lovat mig själv att bli bättre på att skörda det jag sår. Så nu är det hög tid att börja. Morötterna sådde jag i december och rödbetorna förodlade jag i tidningspappers- krukor. Squashen fick till att börja med växa sig stor, men då blev den inte god, så nu tar jag de små gula bollarna riktigt små. Om en stund ska det här bli middag ihop med grillat kött och kantarellsås. Trevlig fredagskväll!

9 kommentarer:

Dinnajad sa...

Hur stor skördar du tefatssquashen? jag har tappat bort beskrivningen till mina

4U2 sa...

Härligt med primörer redan!

Monzan sa...

Vad man lär sig mycket genom att läsa andras bloggar. Jag hade ingen aning om att man kan förså morötter. Det ska jag skriva upp på min kom i håg lista. Tack!
//Kram Monzan

Jo sa...

Ah, morötter i november? Spännande, berätta gärna mer! :)

LINDA sa...

Hej!

Min första tefatssquash väntade jag lite för länge med och den möglade :( Den här vågade jag därför inte låta sitta kvar längre, så den var nog inte större än tio centimeter i diameter. Fast en gång köpte jag en patty pan på en skördemarknad och den var åtminstone 20 centimeter i diameter och låg som prydnad inomhus hur länge som helst.

Jag försår inte morötterna. Det är rödbetorna jag gör så med. Däremot höstsår jag morötter och jag tycker allt att de är skördeklara tidigare än de vårsådda. Skrev fel från början. Det var faktiskt så sent som den 28 december!!! jag sådde morötterna. En helt fantastiskt varm och solig dag då det blev massor av trädgårdsfix. Nästan ofattbart!

Jo sa...

Jag har också sått Patty Pan. Fick fröer till massa olika pumpor /squash i "min" engelska trädgårdstidning och testade ett par olika sorter. Det ska bli kul att se om det blir nåt.

Angående riddarsporrarna: De var lättsådda och ett par av dem blommade redan första året. Jag kommer dock inte ihåg vad den hette och har bara skrivit "Riddarsporre, Impecta" i anteckningarna.
Vet du om de korsar sig med varandra som aklejorna? Annars kan jag hålla koll på vilka som är blå och så kan du få fröer i höst. Jag har ett gäng fröer från förra året men markerade inte färgen, tyvärr.

Veronica sa...

I år har inte mina grödor tagit sig bra alls!? Jag har fått för mig att det är pga kylan? Men du har ju lyckats så det kanske är annat det beror på??!! HUVUDBRY!!

Anonym sa...

Intresant det med att så morötterna på vintern måste jag också prova.
Kerstin

LINDA sa...

Så kul med olika sorters squash att testa. Någon du föll extra mycket för?

Jag tror att mina grönsaker har växt så bra på grund av jorden. Köpte jord av en champinjonodlare och den är vansinnigt fet, nästan för fet. Den var inte riktigt färdigbrunnen, så kanske fick grönsakerna det lite extra varmt och därmed en extra knuff uppåt. Fast det är bara mina gissningar. Låter lite halvgalet när jag skriver det ;)

När det gäller höstsådd, så brukar jag inte så morötterna så sent. Skiftet oktober november är nog mera lagom, egentligen :)

Kram
//Linda