I går kanderade jag syrenblommor. Visst är det märkligt att man kan vara sugen på att göra en sak och att det tar flera år innan man får ändan ur vagnen? I alla fall är det så med mig. Men nu så. Längtar efter att få bjuda på tårta med mina kanderade syrenblommor.
Det här behövs:
Lätt uppvispad äggvita.
Strösocker – jag mortlade sockret för att få lite finare struktur.
En mjuk pensel – jag använde en akvarellpensel.
Pensla blommorna med äggvitan. Var noga så att hela ytan täcks. Ställ blomman upp och ner i sockret och tryck till en aning. Strö socker över blommans baksida.
Jag torkade blommorna på lägsta temperatur i min varmluftstork. Men det ska fungera lika bra i en vanlig ugn. Temperaturen ska ligga kring 40 grader och luckan ska stå på glänt.
6 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Ja, vad fina! Tänk om detta skulle bli året då jag också fick tummen ur att kandera. Du inspirerar!
Kan tänka mig att det är lite pill att få till för de är ju rätt små. Fina är de och tårtan blir alldeles säkert tjusig med dessa dekorationer.
Jo, det var pilligt, men roligt att testa. Nu gäller det bara att jag verkligen använder dem :)
Hoppas att du också sätter igång, Marie!
//Linda
Vad duktigt pysslig du är, ser superfina och goda ut, måste också testa!
Tack! De är faktiskt rätt goda, tyvärr - de riskerar att bli uppätna utan bakverk. Lycka till om du testar!!
//Linda
Skicka en kommentar