12 mars 2011

Den fungerar!

Gissa hur lycklig jag blev när jag vaknade och fick se ekorren i full färd med att klänga på mataren. Maken, katten och jag stod en lång stund och tittade – katten med svängande svans och små desperata gnäll.

När ekorren hade försvunnit så trodde vi att den var färdig för dagen, men så ropar maken plötsligt från köket: ”nu ska den bygga bo också”. I höstas täckte jag min hortensia med ull från grannens gutefår. Ekorren gjorde en rund bal av en rejäl tova och skuttade sedan i väg till eken som jag brukar fästa min hängmatta i.

Nu hoppas jag förstås på massor av småkorrar.

23 kommentarer:

4U2 sa...

Naturfotograf nästa? :)

Skaparglädje sa...

Vad roligt! Det blir spännande för er att följa ekorren varje dag.
Kram Anne-Lie

Anonym sa...

Men så söt. Toppen att vara ekorre hos er. Både mat och bomaterial.
Tack för dina trevliga blogg.
KajaMaja

Anna sa...

Åh, så underbart! Jag vill också har korrar! Tror du de kommer om jag bygger en matare?

Laura sa...

Åh jag måste fixa något liknande! Vi har en ekorre som fiskar ut frö och nötter från fågelmatarna :) Dessutom skall jag försöka få tag på ull till mina hortensia till nästa höst, det var en kanonidé också! :) Tack för inspirationen!

Susann sa...

Kul & fina bilder...hoppas få se tillskotten framöver :)

LINDA sa...

Tack för alla snälla kommentarer. Blir det tillskott - vilket jag innerligen hoppas - så kommer det definitivt bilder så småningom :)

Anna - finns det bara en korre i närheten, så kommer den nog ... men du får inte stoppa vår i en låda och ta med hem ;)

Solsken
//Linda

Mari sa...

UNDERBAR bild då ekorren hänger med benet utan för =D Gud va kul att den används på en gång en helg kram till dig // Mari

Kamilla sa...

Så söt :)
Vi brukar få ekorrbäbisar varje år, och på våren så ligger dom och solar på vår altan...

LINDA sa...

Tack, Mari.

Kamilla, det låter alldeles ljuvligt. Blir lite nyfiken. Hur ligger en ekorre när den solar? På sidan, på rygg, platt på mage ;) Har aldrig sett en ekorre vila, men nu tänker jag förstås gå och hoppas på att få se just det här hemma :)

Solsken
//Linda

Nilla sa...

Hej Linda!
Det är nåt med ekorrar, man blir bara så glad av att se dem :). Min tomt gränsar mor en liten skog och jag har ofta ekorrar på besök i fågelfröautomaterna. Älskar att sitta och titta på dem! Mina katter är också lika förtjusta, dock inte av samma anledning. De är alla tre utmärkta jägare och en av dem har tyvärr specialiserat sig på att ta ekorrar :(.

LINDA sa...

Visst blir man! Är glad att Riva inte ens riktigt vet hur man har ihjäl en trollslända ;)

Kram
//Linda

Sylvia sa...

DEt är härligt med en kurre! OM inte OM fanns: den plundrar tyvärr fågelbon också! Så du får nog välja mellan att ha kurre eller fåglar, tyvärr.

Jag bodde förr vid en tallhed och där var det gott om ekorrar. När jag tog en promenad på heden, fick jag ibland sällskap att några som ville kolla i mina fickor! De var så tama att de helt enkelt klängde på mig och gick in o rotade i fickorna efter nötter som de hade blivit vana med att jag brukade ha när jag gick där!

En annan ekorre tyckte att min glass skulle vara mums och helt enkelt tog den sista biten av rånet från handen på mig!

Så de blir säkert väldigt tama, ni får hålla ett öga på fikabordet ute!! :-)

LINDA sa...

Naturens gång, tyvärr. Vi har både hökar och örnar nära inpå, så både kurren och andra fåglar får se upp. Häftigt att ha dem så nära inpå!! Blir riktig avis på den upplevelsen. Själv blev jag en gång utskälld av en ekorre - ordentligt. Den kom så nära att jag till slut började fundera på att hålla händerna för näsan - utifall att den skulle få för sig att nafsa lite. Men oftast är de bara söta. Och underbara att titta på! Hoppas verkligen att de försöker råna fikabordet ;)

Kram
//Linda

kajo sa...

Haha, klart Kurre boar in sig när det kommit upp en så fin restaurang i kvarteret? :-) Men om du har vattentunnor under stuprören, så se för all del till att göra nätmössa på dem i sommar. Vi hittade en drunknad ekorrunge i vår tunna. Stackarn var väl törstig och tappade balansen... *snörvel*

LINDA sa...

Tack så jättemycket för tipset! Skulle bli jätteledsen om någonting sådant hände!

Solsken
//Linda

Nillis sa...

Hej.

Jag har en bloggaward till dig på min sida. :) Hoppas du blir glad! Tassa in hos mig och nosa runt så kommer du se den, kram Pernilla

Maria sa...

Men så söt korre. Och vilken fiffig uppfinning. Hittade dig och din mysiga blogg. Ha de gott från Marias Hörna

Amy sa...

Nice! I am so glad you got your squirrel! They are a lot of fun to watch! I bet it won't be long and you will have more.

Love,
Amy

LINDA sa...

Tack, Nillis!!!

Välkommen hit, Maria! Ha det gott du också.

Thanks, honey! Funny about your cat, but I can't see anything on your FB wall right now - it's just blank for some reason.

//Linda

Maria sa...

Åh, ekorrar är så underbara <3

LINDA sa...

Ja, visst är de!

Trelig helg!
//Linda

Turid sa...

Jag har en sån här, och den fungerar verkligen!!

http://www.vivara.se/mediaplayer/section=category/id=7/show.html

/turid