23 juli 2010

Hur tänkte jag egentligen?

Så. Nu är det klart. Och jag är klippt slut. Maken skrattade åt mig när jag kikade in genom fönstret och bad om hjälp. Borde förstås ha tänkt på att hinken blir rätt tung när den innehåller en och en halv säck utblandad betong. Så det blev teamwork. Och hur slutresultatet blir visar sig om några dagar. Har använt 90 kg betong, så det lär inte bli en kruka som jag flyttar runt på hur som helst.

Två foderhoar. 65 och 80 liter.

Förhoppningsvis kommer de här att fungera som dräneringshål. Det är plasthuvar till flaskor med ansiktstvål.

Klas skruvade fast dem i byttan för att de inte skulle rör sig efter att betongen hällts i.

Jag klippte till hönsnät som jag formade så att det skulle platsa mellan de båda hoarna.

När hoarna var insmorda med matolja blandade vi betongen.

Ett vattenpass är bra att använda, så att hoarna verkligen hamnar rakt. Det som blev svårast var att tynga ner den inre hon. Den är full med stenar och vatten. Vatten för att det fyller ut mellan stenarna och för att det är svalt och därmed får betongen att brinna lite långsammare. Stenhögen till höger är till för att den inre hon inte ska luta åt vänster. Hoppas nu bara att vi fick ner den ända till plasthuvarna.

Är lite rädd att krukan ska bli väl grovporig. När jag började blanda betong frågade jag Klas om konsitensen. "Är det okej om jag gör den som stuvning", frågade jag, eftersom jag ville ha betong som skulle vara lätt att hälla. Svaret blev ja. Men det han menade med stuvning var mer som gröt enligt min definition. Det är bara att hålla tummarna och hoppas på att det duger med stuvningen.

6 kommentarer:

Jan Löfgren sa...

Lägg gärna in bilder. Är supernyfiken på hur du gjorde och resultatet

LINDA sa...

Här är bilder på hur jag gjorde. Resultatet får både du och jag vara nyfikna på ett tag till ;)

Ha det gott!
//Linda

Janne sa...

Härligt att se. Det är krut i dig minsann. Jag måste ta och prova detta. Har länge velat göra det, men det har inte blivit av. Posta gärna resultatet med bilder.

LINDA sa...

Ha ha! Du vet inte hur det känns i min stackars kropp just nu. Och då hade jag ändå hjälp av den råstarke ;)

Bilder kommer. Gissar att jag vågar ta ur krukan ur formen på måndag. Kanske redan på söndag, men better safe than sorry. Å andra sidan är jag ju klåfingrig ...

//Linda

Anonym sa...

du är så cool som tar dig an 90 kg betong! det kommer bli en riktigt läcker kruka!
kram thereze

LINDA sa...

Jag hoppas att du har rätt. Just nu ser jag ett badkar med celluliter framför mig, men det är säkert okej det också. Jag tänker vara nöjd så länge den håller!

;)
Linda