Senaste veckan har jag skyddat dem med dubbla lager täckväv, men nu när termometern har varit nere på -2,2 grader har jag börjat ta in tomaterna.
Jag har aldrig tidigare försökt få tomater att mogna inomhus, så jag har frågat grannar och internet om råd.
Fick så många olika förslag att jag bestämde mig för att göra ett eget hopkok av allihop.
Tomater mår tydligen bäst om de får hänga kvar på sin kvist och om så mycket som möjligt av plantan följer med in.
Fick genast slopa tanken på att lägga tomaterna i ett soligt fönster. De ska tydligen mogna bättre om de förvaras mörkt. Nu hänger de inne i torkskåpet i groventrén. Vi använder aldrig torkskåpet, så jag lovar att tomaterna ska slippa samsas med blöta strumpor och tröjor.
Slutligen hängde jag upp en banan. Bananer avger etylen som kan få tomater att mogna snabbare.
Är väldigt nyfiken på om tomaterna kommer att ha det tillräckligt mysigt där inne i torkskåpet för att börja rodna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar