9 september 2017

Hösten är här på riktigt

Jag trodde nog inte att det skulle bli höst så här abrupt. Förra fredagen försökte jag sola på bryggan, men det blev lite för kallt. Och att hoppa i vattnet var som att bada bland rakblad. Det är bara att inse. Fall is here! Det verkar till och med som om svalorna har gett sig av. Såg de sista i onsdags, men sedan har jag spanat förgäves. Dahliorna blommar dock hur fint som helst. Jag hoppas att frosten ska hålla sig borta länge så att jag får njuta av de härliga färgerna. Ska dock börja göra i ordning inför det oundvikliga – gräva upp de pelargoner, amaryllis, nerium och kaktusar som tillbringat sommaren i mina blomsterrabatter. Det gäller att vara förberedd när den där första frostnatten börjar hota på allvar.

3 kommentarer:

Carina sa...

Mmmm förra söndan, den 3:e, var ljuvlig när jag vaknade. Kylig efter en vecka i Grekland men solig och härlig. Men tisdag och kläder för jobb då var kastet totalt och väldigt abrupt. Men jag hoppas fortfarande på härliga ljumna höstdagar när silveraxet kommer blomma :)

Kram, Carina

Anita sa...

Ja frosten rycker allt närmare. Jag har inga dahlior att rädda men väl omogna tomater och potatis. Håller noga koll på väderprognoserna.

Tack för att du tittade in hos mig.Skrev ett långt svar men då du kanske inte ser det så klipper jag in det här :)

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram Anita

----------------------------------------------------------------------

Linda, så roligt att höra ifrån dig! Det är samma sak med mig. Jag vill verkligen blogga. Bloggen fungerar ju som en alldeles utmärkt dagbok. Och jag har genom åren fått så mycket tips och inspiration genom andras bloggar. Men på sommaren så minskar jag alltid ned på datortiden så det blir kanske ett litet naturligt uppehåll. Men nu är jag sugen igen och ska snart titta in till dig. Så klart att vi ska fortsätta blogga!

Men hu så hemskt med kameran. Det har faktiskt hänt mig också men jag har som tur är kommit på det innan det hunnit hända några katastrofer. Det är så lätt hänt. Man är ute och fotograferar och så ser man något ogräs eller så som man vill rycka upp. Ställer ifrån sig kameran på något bord eller så. Och så ser man lite till som man vill göra och så är det dags att gå in och så står kameran kvar ute. Spännande med ny kamera för dig. Jag får också den där känslan ibland att ”jag kan ju inte ta bilder längre”. Tycker inte jag hittar några nya motiv och bilderna blir oskarpa. Den känslan får jag ofta på sommaren. Kanske det helt enkelt är så att det finns för mycket att ta på. Men när hösten kommer får jag alltid en nytändning. Och nu känner jag mig superladdad inför höstens dimmor och vackra färger.

Ha det så bra och tack för dina fina ord om mina bilder

Meta sa...

Jo minsann det går fort eller har hållit i sig hela tiden nästan. Känns som sommaren tagit semester i år.
Man får göra det bästa av det som är.
Ha det gott
Kram Meta