8 augusti 2014

Härliga skördetid

Så härligt det är nu när det äntligen är skördetid. I helgen hade vi vänner från västkusten på besök och lyckades laga en väldigt närodlad middag. Soppa på tomat och chili från växthuset till förrätt. Huvudrätten var abborre Blå Porten, hemodlad potatis och sallad från trädgård och växthus. Abborren hade pappa dragit upp. Till efterrätt hade jag gjort lakrits- och chiliglass med knäckiga chokladkulor som serverades med havreflarn och röda och vita vinbär. Där var det visserligen endast chilin och vinbären som kom från trädgården, men ändå. Det kändes riktigt lyxigt.

I kväll blev det kronärtskocka från en odling på andra sidan sjön och kräftor som pappa drog upp och kokade i går. Så vansinnigt gott! I år har jag inte odlat några egna kronärtskockor, men nästa år måste jag nog försöka driva upp ett par plantor. Sorten jag åt i kväll heter Imperial Star och är riktigt fin.