
Nu är saften klar. Jag var rätt skeptisk i början och fattade inte hur blommorna skulle kunna ge särskilt mycket smak. Men smakar gör den och den är riktigt gott. Min första tanke är klarbär, fast från skogen och kryddade med höst. Kanske ingenting att servera till kakor, men definitivt som en svalkande drink i solen.
Receptet hittade jag på bloggen "Livsrummet".
Så här gör du:
1. Plocka och skölj 50 klasar med blommande älggräs.
2. Tvätta och skriva 2 citroner.
3. Lägg blommor och citroner i en ren bytta och tillsätt 60 gram citronsyra, 2 kg socker, 2 kanelstänger och 2 liter vatten.
4. Rör om och lägg över ett lock. Ställ satsen kallt i 3-7 dygn (min var klar efter 3). Rör om varje dag.
5. Sila saften genom duk och tappa upp på rena flaskor. Saften går utmärkt att frysa.