12 april 2018

Nu är det pelargoneras tur


Så där. Nu befinner sig sådderna i värmetunnlarna i växthuset.

Fast bordet i vinterträdgården är inte tomt. Nej, nu tillhör det pelargonerna. Jag planterade om de flesta när jag tog in dem i höstas och i dag har jag klippt ner dem ordentligt. Lite sent kanske, men jag tror ändå att de ska hinna bli riktigt fina tills det är dags för uteliv på riktigt.

Även fuchsiorna har klippts och ställts fram i ljus och värme. Till slut tog jag även itu med dahliaknölarna som jag inte kunde motstå när jag såg att de reades ut för några veckor sedan.

Tror faktiskt att jag har en riktigt god och blommig sommar att se fram emot.

I dag öppnar växthuset


 

Klockan är inte mer än halv elva och jag har redan fått växthuset putsat. Markus skulle ha kommit vid tio, men dök upp en timma tidigare när jag jäste hönökakor och var i full färd med att snurra kardemummabullar iklädd nattlinne. Tur att vi nästan har lärt känna varandra efter alla år han har putsat fönster och växthus hemma hos oss.


Nu ser jag fram emot att flytta in. Det ska bli så skönt att kunna flytta sådderna från hettan i vinterträdgården till växthuset. Nu kanske jag dessutom äntligen kan börja driva mina pelargoner som snart försmäktar i övervintringsboden. Underbart med solig torsdag och att få känna sig full av energi. Jag älskar våren!