9 september 2015

Vi går en kall natt till mötes


Det var så vackert när jag gick mellan bilen till jobbet i morse. Dimslöjor svävade över vattenytan och längre bort steg solen upp. Men hu så kallt det var: 2,6 grader. Lite för tidigt. Har funderat på om jag borde täcka blommorna i kväll, men låter bli. Fast jag har satt igång värmen i växthuset. Det var bara fem grader där i morse och riktigt så kallt vill jag inte att det ska vara än. Av solnedgången att döma så blir det nog rätt kallt även i natt. I vattnet är det dock fortfarande skönt. Jag tog ett dopp efter jobbet och passade på att slänga i termometern. 17 grader. Inte illa med tanke på nattemperaturerna.

5 kommentarer:

Meta sa...

Oh hu så kallt det blir då inget bad här inte. Skulle kunna bli 3 grader här i natt. Det är lite för tidigt tycker jag vill suga på den fina hösten ett tag till Ha det gott
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Vilken himmel! Magisk början på dagen även om det var kyligt. Vi fick frost. Spenderade två timmar med att täcka och en timme med att plocka av, torka och vika allt på förmiddagen sen.
Allt gott
Anette

lavendia sa...

Det är litet för tidigt med frost. Här har vi lyckats komma undan med en varning. Hur kallt det blev vet jag inte, men inget har tagit skada. Men det är absolut dags att tänka på var man ska ställa allt när det är dags att ta in det. Vi har ju ingen värme i varken växthus eller uterum. I vårt nya växthus (som vi ska skaffa i höst) kanske jag kan övertala någon att installera värme.
Sharonfrukterna var ju helt mogna, eftersom de föll så gott som själva. De var litet större än körsbär, jättesöta fast nog litet mindre saftiga än de man köper. Om de kommer att bli större när trädet blir större återstår att se. Nu ska vi först rädda den från vinterkylan. / Britt

Anonym sa...

Så kallt! Tror jag skulle tycka att vattnet var kallt också, är en riktig badkruka!
Ha en trevlig helg!

Anita sa...

Så kallt har vi inte haft här ännu. Och du är ju sanslös som badar fortfarande :) Fast det är klart, 17 grader är ju faktiskt helt ok (för andra alltså, definitivt inte för mig ;) ). Och bilden är fantastisk! Säga vad man vill, men solnedgångar, det är vackert det.

Kram Anita