12 september 2015

Ekologisk roundup


I dag har jag ingen brådska ut. Klipper och klistrar, njuter av brasan och smådansar då och då till välbekant musik från yngre år. Fast det kan hända att vi i eftermiddag beger oss ut för lite fågelskådning och en räd mot Lottas solrosåker.

Maken nappade dock på mitt önskemål om att göra något åt ogräset som tar över vår grusade uppfart allt mer. Ekologisk roundup, var hans kommentar när han kom på mig med att försöka smygfota rensandet.

6 kommentarer:

lavendia sa...

Ekologisk roundupp. Så kallar jag inte min man. Han har ett mycket finare namn, men det talar jag inte om.
Fast namnet på din låter väldigt nyttigt och bra. / Britt

Anita sa...

Ha, ha ... skön kommentar av maken :)

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Väl värt allt jobb. Ytterligare en studie publicerades i somras som konstaterar att Round up är cancerframkallande. Säker på att det blir vår tids hormorslyrskandal. Här är mannens favorit att attackera ogräset med brännaren, men tyvärr blir det för sällan för att ha nån bestående effekt.
Allt gott
Anette

lavendia sa...

ERU var ett fyndigt namn. Mitt namn passar sig i text och det är både snällt och positivt. Men man ska vara försiktig med det man skriver i datorn. Ses vi någon gång, ska du få veta. / Britt

Anita sa...

På tal om ekologisk bekämpning :) Hur gick det för ditt citrusträd där du fått spinn? Du frågade mig om spinnrovkvalster men jag har inte sett något inlägg om resultatet. Som du kanske sett har jag spinnproblem med mina hibiskusar och för mig hjälpte det inte. Är lite nyfiken på att veta om det hjälpte hos dig eller om du lyckades bli av med spinnet på annat sätt.

Kram Anita

Anonym sa...

Ekologisk roundup, kul!!!
Ha det bra!