6 september 2015

Slött och så skönt


Det har regnat nästan hela helgen. Katten och jag har kurat framför brasan. Hon har sovit och jag har plöjt bok efter bok. Mitt nya jobb är livsfarligt på det sättet – jag ser så många böcker jag vill läsa och i helgen blev det ungdomsböcker som en före detta kurskamrat har skrivit och som jag har tänkt läsa i flera år.

Fast särskilt mycket jobb i trädgården har det inte blivit. Jag skördade några squashfrukter som jag kokade soppa på och plockade en bukett blommor. Både soppa och blommorna blev uppskattade på den årliga kräftskivan som vi tre grannar längst ner mot åkern brukar ha. Maken skördade tomater och basilika till samma kräftskiva. Det blev en lite utflykt med grannen efter lunch. Jag tittade länge på en lysimachia och plockade till mig tre plantor limegrön alunrot. Sedan ställde jag tillbaka dem och åkte hem tomhänt. Jag ska inte köpa några fler växter förrän jag har hittat plats för dem i rabatten – oavsett hur fina jag tycker att de är. De skulle ha blivit jättefina någon av silltunnorna, men de är fulla med pelargoner och de ska få vara kvar ett bra tag till, har jag tänkt.

Har ni grejat något i trädgården eller har ni haft samma fuktiga helgväder som jag?

6 kommentarer:

Meta sa...

Nej du här har det kurat på verandan hela dagen bara regn och inget trevligt alls. Nu räcker det. Tur man har datorn att fixa med.
Ha det gott
Kram Meta

Lotta sa...

Inget trädgårdsjobb här inte, däremot har vi varit i Stockholm och hjälpt sonen att lägga golv i "nya" huset, jag lovar dig att regnet vräkte ner där hela söndagen och då menar jag VRÄKTE!!!! Kram!

lavendia sa...

Jo, jag har faktiskt varit rätt duktig i trädgården. Flyttat på växter som kommit fel mest. Men jag borde klippa perenner, för där ser det verkligen trist ut. Om man flyttar runt litet frigörs det ofta en liten plätt där man kan sätta en ny växt. Då vi var i Skåne,köptes en del. Och nu är de i jorden. / Britt

Min plats i solen sa...

Vad mysigt att kura framför brasan och plöja böcker. Det är inte dumt med lite regniga dagar då och då. :)

Kram Lotta

Anita sa...

Fuktigt helgväder var nästan en underdrift :) Här vräkte regnet ned i ett dygn men idag är det strålande sol igen. Det lät ändå härligt att sitta framför brasan och plöja böcker. Kan vara kul att läsa ungdomsböcker också. Fast själv har jag inte gjort det sedan jag var ung ;) Så mycket trädgårdsarbete blir det ju inte här beroende på krånglande knä. Men av någon anledning sköter sig trädgården rätt bra själv. Det måste vara någon som gjort ett bra grundjobb ;)

Ha en fin måndag kväll!

Kram Anita

Anonym sa...

Här har varit en solig och vacker helg i Wales, så mycet ute.
Vid dåligt väder låter din helg skön!