5 september 2015

Fågelungar i växthuset

Det är inte alla kvällar jag är jättesugen på att vattna i växthuset. Till nästa år måste jag definitivt hitta någon smart bevattningsanordning. I går kväll tog det emot, men eftersom växthuset hade varit stängt och vädret soligare än förutspått, så övertalade jag mig själv att ge tomater, paprikor och gurkor att dricka.

Jag blev riktigt förvånad när jag hittade en fortfarande rätt så dunig sädesärla i vinrankan. Jag fick tag i fågeln, släppte ut den och fortsatte vattna. Och upptäckte ytterligare en årsunge som måste ha förvillat sig in genom vädringsluckorna.

Vad de hade i mitt växthus att göra vet jag inte, men för fågelungarnas skull är jag väldigt glad att jag inte lät latmasken vinna i går kväll.

6 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Vad trevligt med fågelungar i växthuset, men just nu, är det inte lite sent!
Önskar trevlig vecka till dig.
Jag flyger ner till Åolen på begravning denna gång.
Kram/ Eva

Meta sa...

Det är sött med fågelungar men inte i växthuset. Du har ju skog runt dig så det finns stora möjligheter att de förirrar sig in där de är såå nyfikna, Kan också hitta dom både på verandan(där jag har goda ljus) och i växthuset. Så fin skörd du har det är en lycka att få plocka sånt på hösten och spara till vinterns ruskiga dagar
Ha det så gott.
Kram Meta

Gunborg Uhno sa...

Fågelungar är bra söta.Förra året så såg jag när en lämnade boet och tog sin första vingliga flygtur.In i vårt uterum där den landade på ryggstödet till en stol.Där satt den och kollade in mig och vilade sig lite sedan bar det iväg på nästa tur.
Har sett att fåglarna gärna kommer in i mitt växthus och får bråttom ut när jag kommer.
Ha det fint.

lavendia sa...

Jag har varit borta från bloggvärlden ett tag och har därför inte upptäckt svårigheter med bilderna. Får se om jag hinner läsa ikapp och om jag blir klar till att skriva något.
Vilken tur att du upptäckte fågelungarna. Jag har satt nät i vädringsfönstren. Inte för att jag haft fågelungar, utan för att fåglarna flög in och åt upp alla vindruvor.
En bekant upptäckte en huggorm i sitt växthus. Konstigt att ormen kröp över en rätt hög tröskel. Nu har hon gummistövlar i växthuset. / Britt

Anonym sa...

Det var en överraskning, det! Fint djur, bara på fel plats.
Ha en bra helg!

Sylvia sa...

Var med om en liknade upplevelse igår. Fast det var en halvstor Talgoxe som hade förvirrat sig in i växthuset. Stackaren var helt uppstressad men lugnade sig när jag fick tag i den (chockad kanske). Den flög iväg efter att ha suttit i m in han en liten stund.
Det var tur för den att jag kände ett sug att gå till växthuset. Kanske var det något omedvetet som lockade mig dit.
Lusten efter att vara i växthuset försvann med vår Kisse som vi var tvungna att ta bort. Det var hans hus.. Minnena efter honom är ännu jobbiga men det har blivit liiite lättare. Tiden läker inte alla sår men det gör det lättare att hantera det efter en tid.

Ha en riktigt skön helg :)