30 juni 2015

Första satsen fläderchampagne

Så där – nu är årets första omgång med fläderskumpa på gång. Jag plockade blommor i lördags kväll och i dag på morgonen har jag blandat, tvättat flaskor och tappat. Hoppas att det ska gå betydligt bättre än förra året när flaskor exploderade och allt till slut fick slängas på grund av märklig smak. Första året gick det ju finfint! I år gör jag flera små satser i förhoppning om att någon ska bli bra. Måste bara hitta blommor till en ny sats. Jag har just annonserat på ortens forum och hoppas att någon ska kunna tipsa mig om var det växer fläder på allmän mark.

Resten av dagen hoppas jag ska bli lugn. Jag kunde förstås inte alls låta bli trädgården i går, så det blev ett par timmar rabattrensning och sedan nästan fem timmar städning av blombod. Så skönt att äntligen ha massor av utrymme där inne och att veta att allt är i ordning. Fast kroppen är ännu tröttare och ömmare, så jag borde verkligen försöka lägga mig i soffan och softa med en bok. Ska bara greja lite först …

6 kommentarer:

Meta sa...

Ja du det är inte alls så lätt att varar "trädgårdsmäster" på deltid. Allt ska hinnas med och tiden den rinner iväg. Det är härligt när det är klart.
Ha det gott
kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Oj så flitig du är, toppen bra.
Säg till när den ska provsmakas, kommer som ett 'skott', *fniss*
Njut och må väl/ Eva

Gunnel sa...

Min champagne blev också katastrof i fjor, men trägen vinner. Vi gör ett nytt försök i år. Ha det bra.

lenaiwales sa...

Lycka till!
Låter jättegott. Älskar skumpa!
Ha det bra!

lavendia sa...

Min champagne från förra året är inte klar än. Jag trodde vi kunde testa på nyår. Det gjorde vi och den doftade fantastisk, men smakade jäst.
Förr har vi också jagat blommor och tom bett min syster frysa blommor åt mig. Men så visar det sig att grannen över gatan har fläder. Men nu har jag en egen liten fläder också.
Inte många som önskar sig fiskmåsar och änder, men jag tycker faktiskt också om dem. / Britt

Anita sa...

Så gott det låter ... :) Såg att du har en enda lång onsdag i fem veckor ;) Så härligt. Du har valt rätt tid, nu kommer sommarvärmen på allvar och då ska du se att sniglarna drar sig tillbaka också. Hoppas du la dig i soffan och softade efter gårdagens slit. Du har ju semester :)

Kram Anita