6 juli 2015

Njuter av regnet


Åh, så jag njuter! Vaknade sakta till ljudet av regn och fågelkvitter. Sval luft. Sval frisk luft. Det är så skönt och ute i trädgården är det som om växterna äntligen drar efter andan. Regnet behövs så väl efter förra veckans hetta.

Jag har tillbringat nästan all tid i skuggan nere vid bryggan och njutit av nästan 25-gradigt vatten. Men i dag känns det lyxigt att kunna röra sig utan att bli överhettad, greja inomhus utan att förgås, slå sig ner i vinterträdgården utan att den känns som en bakugn. För mig får droppandet mer än gärna fortsätta hela dagen.


I går kväll hämtade jag in ett helt fång med pioner. De brukar ju inte bli så fina när det har regnat på dem och i år sjunger de redan på sista versen trots att de inte är mycket mer än en vecka sedan den första knoppen slog ut.


Jag tog in några rosor när jag ändå höll på. De kommer från Törnrosa-häcken som vi började på förra året.

4 kommentarer:

Gunilla - Jord under naglarna sa...

Härliga dagar! Solen och värmen var så välbehövlig, men visst är det skönt även med lite svalare temperatur och en och annan regnskur.

Må gott!

/Gunilla

Lotta sa...

Gillar också, liksom växterna, regnet som kommit idag. 8 mm tror jag vi fick!
Fina rosor du plockat! Må så gott! Kram Lotta

Meta sa...

Visst är det härligt med en mellandag i hettan Här blåser lite väl mycket elskåpet blåste ner idag men som tur var hände inget allvarligt.
Ha det fortsatt gott i solen
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Ja vi tål inte en sådan hetta här i norden, inte för länge.
Nu kan man andas och må väl, men ordet lagom finns inte, hi hi . . .
Kram/ Eva