15 februari 2015

Honung och örtte

Dag åtta av förkylningen från helvetet. Sex dagar med halsont har nu ersatts av snorfabrik och jag är hesare än Bonnie Tyler. Febern verkar inte ha några större planer på att ge med sig. Fast i dag känns det ändå som det kanske har vänt. Tror att jag hade värsta dagen i går.

Tacksammast just nu är jag över honungsbruken jag fick med mig från en väns jordkällare förra veckan. Jag var hembjuden till henne på våfflor och upptäckte att hon hade en burk av precis den där honungen som jag alltid jagar efter – näst intill vit och riktigt hård även när den förvaras i rumstemperatur, sådan som farmor hade i en stor vit hink när jag var liten. Det visade sig att det är grannar till min vän som producerar honungen, så jag fick köpa hennes oöppnade burk och vet dessutom vem jag ska vända mig till när burken tar slut. Det vore faktiskt lite mysigt med egna bin – tänk vilka fantastiska medarbetare i växthuset. Fast jag skulle antagligen bara bli stucken och önska att bina vore humlor.

Jag är också väldigt tacksam för örtteet som min kollega köpte med sig från Öland och som jag bälgade i mig i natt när hostan inte ville ge med sig. Det kommer från Capellagården och innehåller blad från hallon, svarta vinbär, krusmynta och jordgubbar. Hm … undrar hur svårt det skulle vara att göra något liknande? Fast innehållet i påsen ser absolut inte ut som något jag lyckats torka, så de kanske har någon särskild metod för att få det så bra. Det är dock definitivt värt ett försök.

I morgon har en frilans lovat att ta min intervju. Det är jag också väldigt tacksam för. Jag ska stanna hemma och se till att bli feberfri. Egentligen skulle jag ha tittat in hos Lotta med bloggen Vid Vätterns strand på väg hem från jobbet när jag ändå var i hennes del av världen. Det känns trist att det inte blir av, men kanske att det kan bli en träff mycket snart i alla fall.

12 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Det har en attans förkylning att klamra sig fast.
Skulle vara hur kul som helst att ha dig som granne och vi kunde prata höns och trädgård. Du får titta in och hälsa på hönsen om du är i Alvestatrakten.
Krya på dig
Anette

Annika Christensen sa...

Ring till febertjuven!
Det sa alltid vår dotter när hon var liten.
Krya på dig.
Annika

Lotta sa...

Krya på dig, vi får ses när du piggnat till! Kram Lotta

lavendia sa...

Usch så tråkigt med en så envis förkylning. Jag som trodde du kanske var på resa.
Vad bra att du fått tag i fin honung och örtte. Sådan vit honung ser man inte så ofta.
Teet borde inte vara helt omöjligt att blanda själv.
Min blå druva heter Zilga och en sort som är väldigt härdig (-30 gr eller något sådant). Smaken är litet åt blåbärshållet. Den växer otroligt bra och druvorna hinner alltid mogna och den ger stor skörd. Förr tog jag med stora skålar till mitt jobb. Enda nackdelen är att de inte är kärnfria. Jag har försökt lera ggr att ta sticklingar, men inte lyckats. Krya på dig/ Britt

Zäta sa...

Nä nu får du bli frisk!

Ät honungen på mackan. Blir den över 30 grader så försvinner alla nyttigheterna.

Det är synd att jag inte gillar honung. Det är någon bismak (!) som jag har svårt att fördra. Annars är den ju så proppad med nyttigheter att det är rena hälsokosten.

Ta det nu lugnt. Njut i din vinterträdgård och ta några minuter ute i friska luften så att de dumma virusen flyger och far och inte trivs i din utvilade kropp.

PS: Jag har inte svårt för att se dig susandes nerför väggen med ett leende på läpparna!

Anonym sa...

Krya på dej!
Jag har samma kopp som du har!

Anita sa...

Nej men ... har du fortfarande feber :( Det låter ju nästan som om du åkt på flunsan. Den lär ju härja som värst i februari/mars. Vilken tur med honungen och örtteet. Hosta är inte kul. Och av någon anledning är den oftast värst på nätterna. Du måste ta och krya på dig nu!

Kramar
Anita

Evas Kvarnaro sa...

Kanske dags att kolla ordentligt hos 'farbror doktorn', så det inte blir lunginflammation.
Precis som du beskriver alla dina drycker m.m. som du bälgat i dig och det inte hjälper, så sök hjälp.
Var inte så enveten, för jag fick faktiskt lunginflammation och strax efter urinvägsinflammation, några veckor efter kom ännu en förkylning tack vare att man var så nedsatt.
Detta var precis mellan jul och nyår,
hela januari och en vecka i februari var det bara 'skit' med mig.
Nu äntligen är jag på 'G' igen.
Men jag fick en rejäl 'uppsträckning'
av min läkare varför jag inte kommit dit tidigare. Ja varför så enveten, jo för att jag trodde att mina egna 'medikamenten' kunde hjälpa, till viss del gjorde de väl det, men det räckte inte. Då fick jag ett straff som jag sällan glömmer, den värsta hostan som fick mig att 'kissa på mig' efter att man tog i så hela tarmsystemet var på väg ut genom nedre del och genom halsen.
Önskar ingen detta, så snälla kolla dig.
Både honung och örtte älskar jag, det bästa som finns i 'naturväg' tycker jag.

Krya på dig,/ Eva

LÁrt de Vivre sa...

Riktig honung när den är som bäst. Jag har haört om man har ont i halsen ska man gurgla sig i ljummet honung och citronvatten.

Krya på dig!

Kram Kajsa

Anita sa...

Hur mår du? Har inte sett till dig på länge och börjar bli lite orolig. Jag hoppas att febern har gett med sig. Om den inte gör det så måste du lova att gå till doktorn.

Kram och krya-på-dig-hälsning
/Anita

Andra året i Hjo sa...

Biodling skulle inte vara någon tokig hobby. Grannarna borde bli glada men man vet inte. Hoppas du hunnit bli frisk igen.
Trevlig fredag!

Carina sa...

Håller med om att du borde ta och åtminstone prata med sjukvården... Säger jag som varit så där dumt enveten.

Sköt om och krya på dig! Kram, Carina