12 oktober 2014

Vårblommor i höstdimman

I dag är det jämntjockt ute. Och regnar. Inte alls som natt när jag gick ut för att ta in lyktorna. Då var det alldeles stjärnklart och termometern visade fem grader.

Jag är så vansinnigt nöjd med att blomsterhandlarna äntligen har förstått att penséer även önskas på hösten. Jag har penséer på vartendaste bord utomhus och blir glad när jag tittar ut genom fönstret. Varför ska något så vackert vara våren förbehållet?

I dag är flikarna på den här plantan det närmaste himmelsblått som går att finna i trädgården. Något trädgårdsväder är det inte, men jag ska nog läsa om trädgård i väntan på att kålpuddingarna blir färdiga och mina föräldrar kommer på lunch.

Här hittar du mer himmelsblått.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Så mysigt att få titta på penseér fastän våren är långt borta. Det är lite samma väder hos mig idag. Trevlig söndag.

Maribel sa...

Penséer, finns det något sötare. Grått även hos mig. Ha det gott /Marika

lavendia sa...

Penseer är änglalika, så de passar på ett himmelskt tema.
Här har det regnat hela fm, men nu skiner solen. Och jag har precis gått och bytt alla värmeljusen från igår.

Charlotta sa...

Ja men visst är det underbart att ha penséer hela säsongen. De är så tacksamma och blomvilliga och det är ju perfekt om man kan köpa nya friska plantor även sent på säsongen.
Ha det gott!

Tittis trädgård sa...

Penséer passar nog alla årstider. Förra vintern var det en stackare som blommade i vår grusgång, han såg lite hängig ut när det var kyligt men piggnade på sig varje gång det blev mildare. En liten tuffing med andra ord! Här har det ösregnat hela dagen...trist:-(
Kram Titti

Anette sa...

Det ska jag tänka på till nästa höst - penséer alltså! Den passar ju lika bra då och nog finns det många fina. /Anette