11 oktober 2014

Tänder lyktor i skymningen

I morse åkte jag in till byn för att handla bröd. I kön träffade jag en bekant från barndomen – våra pappor hade en gemensam fiskdamm med foreller i strömmen när vi växte upp. Hon berättade hur som helst att hennes föräldrar fortfarande badar, så då var det förstås kört. Sjön var så blå och det var som om den vinkade till mig. Fast nu luktar vattnet inte så gott längre. Det är nästan lite eau de slussport efter blåsten som varit. Men maken bedyrade att jag doftade schampo när jag kom tillbaka, så jag hoppas att det stämmer.

Egentligen hade jag tänkt greja lite i trädgården, men jag visste inte riktigt med vad så jag har egentligen bara varit i trädgården medan maken har snickrat en vedlår till vinterträdgården. Jag hejdade honom precis när han skulle börja måla – att måla saker är inte vår starka sida. Jag förslog att vi skulle lämna in den för sprutmålning och han var inte det minsta svårövertalad.

Nu i kväll hänger jag lyktor i träden och tänder ljus i näckrostunna och fågelbad. Jag tycker om att tillverka lyktor av glasburkar och i sommar har det blivit ytterligare ett antal. Tyvärr blir de inte använda sommartid på grund av ljuset, men nu är det härligt tända i skymningen. Av någon märklig anledning blir det nästan bara när vi ska ha gäster och det är ju lite tokigt – klart att man ska tända lyktor för sig själv också!

4 kommentarer:

Meta sa...

Visst är det tokigt att bara tända lyktor när de kommer någon, men det blir lätt så. Hoppsan det har blivit mörkt sen jag satte mig vid datorn och ute har mina solcellslampor slutat att lysa borde tända ljus men det är lite för kallt att gå ut i tofflorna så det får vänta till en annan dag
Ha en fin lördagskväll
Kram Meta

Högagärde sa...

Ha, en till som är som jag som nästan bara tänder lyktor och ljus när det väntas gäster. Jag är ofta rädd att jag ska glömma släcka och så blir det aldrig av. Men nu skulle det verkligen behövas.

Allt gott
Elisabeth

lavendia sa...

Visst är det så att det blir extra mycket ljus tända då man har gäster. I går hade vi ljus i vartenda hörn tom på toa.
Ljus utomhus är litet extra fint.
Att bada i oktober är inte illa.

Zäta sa...

Oj, jag som trodde att du tagit säsongens sista bad redan.
Snart blir du vinterbadare!

Jag har nästan gjort tre lyktor av gamla glasburkar i sommar. Dvs, jag har spraymålat dem med guldfärg som jag hittade i ett skåp efter tillverkning av en 50-årspresent.
50-åringen har hunnit bli pensionär så det var ett tag sen den där färgen senast kom till användning.

När jag säger att jag "nästan" gjort ljuslykor så betyder det att jag inte gjort någon slags upphängning till dem än och därför står de på golvet i uterummet och låtsas att de inte alls ska hängas upp i träden för att skingra mörkret.